V budúcnosti sa dočkáme iba nových fitnes náramkov.

Doplnené 20. augusta: Google vo vyjadrení pre portál Ars Technica tvrdí, že informácia, ktorú zverejnil techradar, nie je správna. Hoci nezverejnil bližšie detaily, série Sense a Versa vraj nezrušil. Faktom je, že na zrušenie týchto hodiniek pár dní predtým upozornil aj Engadget. Tak uvidíme, ako to bude naozaj.

Pred pár rokmi bol segment nositeľných zariadení, ako sú smart hodinky a fitnes náramky, v plienkach. Iba pár výrobcov dokázalo na tomto trhu preraziť a vybudovať si povesť aj medzi bežnými používateľmi, ktorí nepatria do skupiny profesionálnych športovcov alebo nadšencov. Fitbit bol jedným z nich, pričom pôvodne uspel v segmente fitnes náramkov.

Fitbit neskôr expandoval aj na trh smart hodiniek a bol jeden z prvých výrobcov, ktorý ponúkol hodinky s niekoľkodňovou výdržou batérie a dôrazom na zdravotné a fitnes funkcie. Hodinky Fitbit Versa sme si obľúbili aj v našej redakcii.

Aktuálne najnovšia generácia hodiniek značky Fitbit, modely Fitbit Sense 2 a Fitbit Versa 4, sú však posledné hodinky, ktoré tento výrobca kedy vyrobil. Dôvod nie je prekvapujúci a pokiaľ ste pravidelne čítali články o zariadeniach značky Fitbit, potom ho isto poznáte – Google.

Technologický gigant úspešne dokončil akvizíciu spoločnosti Fitbit v roku 2021 a odvtedy prebiehal postupný proces integrácie jej technológií do hodiniek Pixel. Ako upozornil portál techradar, Google počas nedávneho predstavenia hodiniek Pixel Watch 3 potvrdil, že Fitbit už ďalšie smart hodinky nevyrobí.

Zariadenia značky Fitbit však našťastie nekončia úplne. Fitnes náramky, vďaka ktorým získal Fitbit svoju popularitu, žijú aj naďalej a v budúcnosti by sme sa mali dočkať nových generácií modelov Fitbit Inspire, Luxe a Charge.

Pokiaľ však chcete smart hodinky s technológiami Fitbit, treba si kúpiť hodinky Pixel Watch. Pozitívne je, že sú konečne oficiálne v predaji už aj na Slovensku

Zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit