Garmin Lily sa dočkajú druhej generácie.

Garmin má vo svojom portfóliu obrovské množstvo hodiniek a vyznať sa v nich môže byť pre nováčikov pomerne náročné. Preto som nedávno napísal článok Ktoré Garmin hodinky si kúpiť?, aby som vám uľahčil rozhodovanie, a to v závislosti od vašich preferencií, čo by mali hodinky ponúkať.

Špecifickým modelom v ponuke značky Garmin sú hodinky Garmin Lily. Ide o smart hodinky, ktoré sú navrhnuté špeciálne pre ženy, čomu zodpovedá ich dizajn. Ten je elegantnejší a štýlovejší v porovnaní s niektorými ostatnými hodinkami tejto značky.

Prvá generácia hodiniek Lily prišla na trh koncom januára 2021 a teraz sa zdá, že Garmin sa pripravuje na uvedenie druhej generácie na trh. Dá sa predpokladať, že by sa tak mohlo stať už počas najbližších dní – 9. januára 2024 štartuje výstava CES 2024 v Las Vegas a tá by mohla predstavovať vhodnú príležitosť na uvedenie nových hodiniek na trh.

Blížiace sa predstavenie nových hodiniek nepriamo potvrdzuje aj samotný výrobca, ktorý už na svojich stránkach sprístupnil podporu pre nadchádzajúce hodinky – pre Lily 2 Sport aj pre Lily 2 Classic. Na ich existenciu upozornil používateľ minasoftware na diskusnom fóre reddit.

Garmin Lily 2Zdroj: Garmin
Garmin Lily 2

Bohužiaľ, stránky s podporou neprezrádzajú žiadne konkrétne detaily o pripravovaných hodinkách. Ponúkajú však aspoň prvé fotografie.

Pri pohľade na Garmin Lily 2 je zrejmé, že výrobca do veľkej miery zachoval dizajn prvej generácie. Mierne však upravil spôsob uchopenia remienka k hodinkám. Lily 2 budú dostupné opäť v dvoch verziách – športová verzia ponúkne silikónový remienok, verzia Classic má kožený remienok.

Prvá generácia hodiniek Lily ponúkla monochromatický dotykový displej, výdrž batérie až 5 dní a tradičné zdravotné funkcie od Garminu. Cena začínala na úrovni 200 eur, takže uvidíme, aké zlepšenia a cenovku dostanú hodinky Lily 2. Snáď sa to dozvieme už počas najbližších dní.

Zdroj: Garmin (1, 2), reddit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit