Trojica nových hodiniek s AMOLED displejom.

Garmin vynovil svoje potápačské hodinky radu Descent Mk3(i). Na trh prichádzajú celkovo tri modely – Descent Mk3 v 43 mm verzii, Mk3i v 43 mm veľkosti a Mk3i v 51 mm spracovaní. Všetky tri hodinky majú vo výbave AMOLED displej a väčšinu totožných funkcií. Odlišujú sa konštrukciou a podporou pre technológiu SubWave, ktorá umožňuje komunikáciu pod vodou.

Hodinky Garmin Descent Mk3 majú telo z polyméru a nehrdzavejúcej ocele, v prípade modelov Mk3i ide o kombináciu polymér a titán. V oboch prípadoch je použité zafírové ochranné sklíčko AMOLED displeja, ktorého veľkosť je 1,2 palca (43 mm veľkosť), resp. 1,4 palca (51 mm veľkosť). Za zmienku stoja aj kovové indukčné tlačidlá.

Hodinky radu Descent sú určené najmä potápačom, čomu zodpovedá odolnosť voči vode do hĺbky až 200 metrov (ide o reálnu hĺbku, do ktorej sa môžete ponoriť) a špecializované potápačské funkcie, ako je Pripravenosť na potápanie. Hodinky majú vo výbave aj viacero režimov rekreačného a technického potápania a potápačské offline mapy DiveView.

Garmin Descent Mk3(i)Zdroj: Garmin
Garmin Descent Mk3i

Rozdiel medzi modelmi Mk3 a Mk3i spočíva aj v podpore pre technológiu SubWave. Tá umožňuje výmenu správ medzi potápačmi do vzdialenosti až 30 metrov a výmenu informácií o tlaku v plynových fľašiach. Na účely využívania tejto technológie sa vyžaduje vysielač Garmin Descent T2. A ďalším rozdielom, resp. unikátom 51 mm modelu, je zabudované LED svetlo.

Potápačské hodinky od Garminu ponúkajú tiež senzor tepu Garmin Elevate 4. generácie a dvojpásmové GPS s podporou technológie SatIQ. Vo výbave nechýbajú ani tradičné zdravotné a športové funkcie, ktoré nájdete aj v ostatných Garmin hodinkách.

Výdrž batérie dosahuje až 10 dní bežného používania, resp. 30 hodín ponárania sa v prípade 43 mm veľkosti. 51 mm model má výdrž až 25 dní, resp. 66 hodín ponárania.

Nová generácia potápačských hodiniek bude čoskoro dostupná na garmin.sk. Cena začína na úrovni 1250 eur.

Garmin Descent Mk3(i)Zdroj: Garmin
Garmin Descent Mk3i a vysielač Garmin Descent T2

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit