Kolekcia Garmin MARQ sa rozrástla o nové hodinky z edície Carbon collection.

Garmin oznámil nové prírastky do kolekcie luxusných hodiniek Garmin MARQ. Ich druhá generácia bola predstavená pred rokom, teraz sa rozrástla o tri nové modely z kolekcie Carbon. Tie zaujmú puzdrom, ktoré je vyrobené zo 130 vrstiev tavených uhlíkových vlákien.

Carbon edície sa nedočkali úplne všetky modely radu MARQ, ale iba hodinky MARQ AthleteMARQ Golfer a MARQ Commander. Vďaka uhlíkovým vláknam sa podarilo výrobcovi minimalizovať hmotnosť hodiniek a ide tak o doteraz najľahšie MARQ hodinky.

Konkrétne, v prípade hodiniek MARQ Athlete sa znížila hmotnosť z 84 na 75 gramov, resp. z 59 na 48 gramov pre samotné puzdro, v porovnaní s titánovou verziou týchto hodiniek. Uhlíkové vlákna tiež dodávajú novým hodinkám iný vzhľad, resp. farebný dizajn.

Garmin MARQ CarbonZdroj: Garmin
Garmin MARQ Carbon

Precízny proces výroby

Garmin v tlačovej správe uvádza, že kolekcia MARQ Carbon podčiarkuje jeho vášeň vytvárať vynikajúci dizajn. V rámci tvorby tela hodiniek bola každá jedna vrstva uhlíka otočená do jedinečného uhla, aby sa zvýšila pevnosť pôvodného bloku. Blok potom prešiel kombináciou tepla a tlaku, aby sa vyrovnal s tvarom tela hodiniek.

Výsledkom niekoľkohodinového obrábania presnými diamantovými reznými nástrojmi je pozoruhodný povrch s krásnym špirálovým dizajnovým vzorom, ktorý je zároveň robustný a ľahký. MARQ Carbon kolekcia vyniká aj prémiovými remienkami, ktoré sú vyrobené z perforovanej kože FKM, nylonu so žakárovou väzbou alebo silikónu.

Ignorujúc použitý materiál, hodinky MARQ Carbon kolekcie majú totožný hardvér a totožné parametre ako titánové hodinky MARQ 2. generácie. Znamená to, že majú 1,2-palcový AMOLED displej s rozlíšením 390 × 390 pixelov a disponujú odolnosťou voči vode na úrovni 10 ATM. Úložisko má 32 GB, k dispozícii je dvojpásmové GPS a výdrž batérie dosahuje až 16 dní bežného používania, resp. od 28 do 42 hodín záznamu GPS v závislosti od zvoleného režimu.

Garmin MARQ CarbonZdroj: Garmin
Garmin MARQ Carbon

Cena? 3000 eur

Je škoda, že Garmin nevybavil Carbon edíciu novým senzorom tepu Garmin Elevate 5. generácie, ktorý prišiel na trh s hodinkami Garmin Fénix 7 Pro a Epix Pro (Gen 2). Vo výbave sa nachádza „iba“ jeho 4. generácia.

Garmin MARQ Carbon sú už v predaji aj na Slovensku. Cena začína od 2950 eur, čo je z pohľadu Garminu nový rekord. Doteraz najdrahšími hodinkami v jeho portfóliu boli titánové MARQ Aviator za 2550 eur.

Zdroj: Garmin, Garmin.sk

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit