Ide o cyklotrenažér s priamym pohonom a integrovanými Motion Plates doskami.

Garmin predstavil novú generáciu smart cyklotrenažéra série Tacx NEO. Novinka sa nazýva Tacx NEO 3M a podľa slov výrobcu ide o najpresnejší a najvýkonnejší cyklotrenažér s priamym pohonom a pohybom vo všetkých smeroch.

Tacx NEO 3M ponúka všesmerový pohyb vďaka zabudovaným doskám Motion Plates, ktorých funkcia sa dá zapnúť alebo vypnúť podľa potreby. Tieto dosky vytvárajú spolu s bočným náklonom najrealistickejší pohyb v tejto triede cyklotrenažérov. Dizajn celého cyklotrenažéra bol prispôsobený pre čo najlepšie nakláňanie zo strany na stranu pre väčšie pohodlie a realistický pocit z jazdy.

Tacx NEO 3MZdroj: Garmin
Tacx NEO 3M

Technológia priameho pohonu sa označuje ako Direct Drive. Bicykel sa vkladá do trenažéra bez zadného kolesa a nastavenie odporu má na starosti zadná oska. Výsledkom je realistickejší pocit z bicyklovania a presnejšie meranie rýchlosti a výkonu. Garmin uvádza presnosť s maximálnou odchýlkou na úrovni iba 1 %.

Tacx NEO 3M ponúka simuláciu stúpania až do 25 % a simuláciu zjazdu. Cyklotrenažér takisto simuluje realistický pocit povrchu cesty a je navrhnutý na maximálny výkon 2200 wattov. Novinkou je predinštalovaná 11-rýchlostná kazeta priamo v balení.

Samozrejmosťou je podpora pre aplikácie, ako je Tacx Training, TrainerRoad či Zwift. Aplikácia Tacx Training ponúka prístup k stovkám videí v HD kvalite. Môžete sa (virtuálne) bicyklovať po Barcelone, Japonsku a iných krajinách z celého sveta.

Tacx NEO 3M bude čoskoro v predaji na garmin.sk za 1999,99 eur.

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit