Vyzerajú rovnako ako prvá generácia, avšak vo výbave majú viacero zlepšení.

Google oficiálne predstavil druhú generáciu hodiniek Pixel Watch. Novinka vyzerá prakticky totožne ako prvá generácia a ponúka 1,2-palcový AMOLED displej s rozlíšením 450 × 450 pixelov. Hodinky majú puzdro zo 100 % recyklovaného hliníka, vďaka čomu sú o 10 % ľahšie v porovnaní s prvou generáciou. Google takisto zlepšil odolnosť ochranného skla displeja.

Hlavným zlepšením je výkonnejší procesor Snapdragon W5, ktorý patrí k tomu najlepšiemu v segmente smart hodiniek so systémom Wear OS. Dopĺňa ho 2 GB RAM a 32 GB úložisko. Google uvádza výdrž batérie na úrovni 24 hodín používania so zapnutým Always-on displejom. K dispozícii je rýchlejšie nabíjanie v porovnaní s prvou generáciou. Odolnosť voči vode a prachu je na úrovni IP68 a 5 ATM.

Google Pixel Watch 2Zdroj: Google
Google Pixel Watch 2

Google Pixel Watch 2 dostali aj nový senzor tepu, ktorý je presnejší. Pozostáva z 5 fotodiód a 5 LED diód a ponúka novú funkciu analýzy stresu pomocou kontinuálneho EDA senzora, ktorý meria elektrodermálnu aktivitu. S touto funkciou prišli pôvodne hodinky Fitbit Sense 2.

Pixel Watch 2 tiež ponúkajú nový senzor na meranie teploty a neustále monitorovanie nepravidelného srdcového rytmu. Hodinky dokážu automaticky rozpoznať aktivitu pre 7 nových typov cvičenia. Hodinky majú predinštalovaný systém Wear OS 4.

Pixel Watch 2 sú v predpredaji v Európe za cenu 399 eur za Wi-Fi model a 449 eur za LTE verziu. Na Slovensku sa oficiálne nebudú predávať, avšak je pravdepodobné, že ich na náš trh dovezie niektorý z obchodov. V prípade záujmu si ich tiež môžete objednať z nemeckého Amazonu.

Zdroj: Google, Amazon, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit