Nové hodinky spoločnosti Google sú tu čo nevidieť.

Do predstavenia noviniek spoločnosti Google zostáva približne mesiac. Spoločnosť už 13. augusta uvedie na trh nielen telefóny série Pixel 9, ale aj novú generáciu hodiniek série Pixel Watch 3. Už skôr sme informovali, že hodinky série Pixel 9 budú obsahovať aj väčší model, ktorý určite poteší vyznávačov väčších hodiniek. Na základe doterajších informácií vieme, že väčší model by mal mať 45 mm a hrúbku 13,89 mm. Vďaka väčším rozmerom bude mať aj väčší displej na úrovni 1,45-palca a väčšiu vzdialenosť nožičiek pre upnutie remienkov. Celkové rozmery hodiniek by mali byť 45 × 45 × 13,89 mm.

To znamená, že tento rok budú nové Pixel hodinky dostupné v dvoch veľkostiach. Pokým základný model Pixel Watch 3 bude mať 41 mm, tak druhý bude nepatrne väčší. Je pritom pomerne zaujímavé, že Google nepracuje aj na väčšom modeli, napríklad 47 mm, pretože na mužskej ruke 45 mm puzdro Pixel Watch 3 môže stále vyzerať trochu zvláštne. Nehovoriac o tom, že Garmin má v ponuke aj 51 mm modely, ktoré dokonca na priemerne veľkej mužskej ruke vyzerajú tak akurát.

Pixel Watch 3 XL: Konečne väčšie hodinky od GoogleZdroj: OneLeaks×AndroidHeadlines
Pixel Watch 3 45 mm: Konečne väčšie hodinky od Google

Najnovšia várka informácií o sérii Pixel Watch 3 dopĺňa ďalšie detaily, ktoré údajne unikli priamo zo spoločnosti Google. Únik tvrdí, že hodinky Pixel Watch 3 budú používať čipovú sadu Snapdragon W5 spárovanú s vlastným koprocesorom. Pixel Watch 3 budú mať aj podporu UWB.

Ďalšou dôležitou správou je kapacita batérií. Pokým 41 mm model Watch 3 dostane 310 mAh batériu, tak 45 mm model bude mať batériu s kapacitou 420 mAh. S rozmermi puzdra priamo súvisia aj rozmery displejov. Menšie Pixel Watch 3 budú mať displej s rozmermi 32 × 32 mm a rozlíšením 408 × 408 pixelov, čo znamená, že medzigeneračne sa displej zväčší o 2 mm. Väčší model Pixel Watch 3 bude mať displej s rozmermi 36 × 36 mm a rozlíšením 456 × 456 mm.

Porovnanie rozmerov displeja hodiniek Pixel Watch 2 a série Pixel Watch 3Zdroj: AndroidAuthority
Porovnanie displejov hodiniek Pixel Watch 2 a série Pixel Watch 3

Hoci celkový dizajn sa medzigeneračne nezmení, tak na hodinkách budú o niečo tenšie rámčeky okolo displeja. Tie sa zmenšia z 5,5 mm pri modeli Pixel Watch 2 na 4,5 mm pri oboch modeloch série Pixel Watch 3. Nová generácia hodiniek Pixel Watch bude mať aj jasnejšie displeje s maximálnym jasom až 2000 nitov, čo zabezpečí skvelú čitateľnosť AMOLED displeja aj na priamom slnečnom svetle.

Hodinky Pixel Watch 3 v 41 mm prevedení budú k dispozícii v striebornej, čiernej a zlatej farbe s rôznymi farbami remienkov. Verzia so 45 mm puzdrom bude k dispozícii v hnedej, čiernej a striebornej farbe.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.