Po dlhom čakaní konečne uzrela svetlo sveta.

Prvé náznaky o príprave samostatnej Gmail aplikácie pre inteligentné hodinky so systémom Wear OS boli oznámené ešte koncom roka 2022, avšak spoločnosti Google to trvalo takmer rok, pokým túto verziu aj sprístupnila. Portál TheVerge informuje, že aplikáciu je možné už teraz stiahnuť z Obchodu Play a začať používať.

Vzhľadom na doterajšie fungovanie aplikácií a oznámení v systéme Wear OS je uvedenie samostatnej mailovej aplikácie od spoločnosti Google viac ako vítané. V minulosti to totiž s mailami nebolo až také jednoduché. Používatelia doteraz pri mailoch z Gmailu dostávali iba oznámenia, pričom k nim bolo možné pristupovať len z hlavného panela oznámení. Pokiaľ ste takúto notifikáciu náhodou zrušili, tak k mailu ste sa prostredníctvom hodiniek už nedostali. 

Pixel Watch 2Zdroj: Google
Pixel Watch 2

Je potrebné však dodať, že Google sa o Gmail aplikácii pre Wear OS zmienil aj počas vývojárskej konferencie I/O, ktorá sa konala v máji tohto roka. Je tak vidieť, že uvedenie tejto aplikácie nebolo až také jednoduché, alebo si to Google jednoducho iba nechával na jeseň tohto roka, keď uviedol nový Android 14 a telefóny Pixel 8 a 8 Pro, vrátane hodiniek Pixel Watch 2.

Aplikácia umožňuje používateľom kontrolovať si e-maily, obnoviť doručenú poštu, posúvať celé e-maily a prepínať medzi viacerými účtami priamo z rozhrania hodiniek. Nové e-mailové upozornenia sa môžu zobraziť aj na ciferníku hodiniek. Ide tak o skvelú novinku pre používateľov hodiniek so systémom Wear OS.

Aplikácia je dostupná pre systémy Wear OS 3 a Wear OS 4.

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.