Za 99 eur.

Huawei oznámil, že na Slovensku spustil predaj najnovšieho modelu hodiniek/náramku Huawei Watch Fit. Novinka sa nazýva Huawei Watch Fit SE (Special Edition) a prináša dobre známe funkcie v segmente smart hodiniek a fitness náramkov v cene tesne pod 100 eur.

Základom hodiniek/náramku je 1,64-palcový AMOLED displej s rozlíšením 280 × 456 pixelov. Pre porovnanie, Huawei Watch Fit 2 ponúka 1,74-palcový AMOLED displej s rozlíšením 336 × 480 pixelov. Watch Fit SE má hmotnosť 21 gramov bez remienka a rozmery 46 × 30 × 10,7 mm.

Huawei Watch Fit SE umožňuje 24-hodinové monitorovanie tepu, stresu a okysličenia krvi. Samozrejmosťou je analýza spánku a sledovanie ženského zdravia. K dispozícii je viac ako 100 športových režimov, pričom Watch Fit SE využíva optický senzor tepu TruSeen 5.0 – rovnako ako Huawei Watch Fit 2.

Huawei Watch Fit SE (Special Edition)Zdroj: Huawei
Huawei Watch Fit SE (Special Edition)

So zabudovaným GPS a výdržou až 9 dní

Vo výbave sa nachádza aj zabudovaný GPS čip, takže lokalitu vášho vonkajšieho cvičenia môžete zaznamenávať aj bez nutnosti mať pri sebe spárovaný telefón. Watch Fit SE zobrazujú notifikácie z telefónu a upozornia na prichádzajúci hovor. Funkcia Bluetooth telefonovania však chýba a rovnako aj úložisko na hudbu – ak chcete tieto funkcie, treba si mierne priplatiť a kúpiť si Huawei Watch Fit 2.

NFC vo výbave nie je, avšak Huawei neponúka bezkontaktné platby ani v hodinkách a náramkoch, ktoré NFC majú. Výdrž je až 9 dní, resp. 6 dní intenzívneho používania. So zapnutým Always-on displejom sa výdrž skráti na úroveň 3 dní.

Aby som to zosumarizoval – Huawei Watch Fit SE je menšia verzia hodiniek/náramku Huawei Watch Fit 2 bez funkcie Bluetooth telefonovania a bez úložiska na hudbu. Huawei Watch Fit SE (Special Edition) je v predaji za 99 eur. Huawei Watch Fit 2 sa predáva za cenu na úrovni 123 eur, ale v akcii ho môžete kúpiť aj za 89 eur. Treba si teda zvážiť pomer cena/výbava na základe vašich potrieb.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit