Xiaomi Smart Band 9 by mohol prekvapiť novou povrchovou úpravou.

Fitnes náramky spoločnosti Xiaomi zvyčajne bývajú predstavené ešte v prvej polovici roka. Tento rok však čínsky výrobca zrejme zmenil svoju taktiku, keďže deviatu generáciu tohto náramku zatiaľ nepredstavil. Xiaomi Smart Band 8 bol pritom minulý rok v Číne predstavený v apríli, globálne predstavenie nasledovalo neskôr. Tohtoročná generácia náramku bola zatiaľ ale v nedohľadne, pričom oneskorenie predstavenia spôsobila pravdepodobne adaptácia na operačný systém Xiaomi HyperOS.

Xiaomi Smart Band 9 by však podľa aktuálnych informácií mohol byť predstavený už tento mesiac. Náramok sa objavil aj na snímke, na ktorej bol predstaviteľ spoločnosti Xiaomi, Lu Weibing. Ten ho mal na zápästí a nebolo by to prvý raz, čo Xiaomi takto nenápadne ukázalo produkt ešte pred predstavením. Náramok na snímke však zaujal najmä zaujímavým dizajnovým prevedením.

Xiaomi Smart Band 9 s keramickou povrchovou úpravou

Fitnes náramky z dielne Xiaomi si väčšími dizajnovými zmenami v priebehu posledných rokov príliš neprešli. Verzia náramku Xiaomi Smart Band 6 sa od siedmej a ôsmej generácie líši len minimálne, pričom aktuálna generácia Smart Band 8 prišla s novým typom remienka. Zdá sa však, že čínsky výrobca chce deviatu generáciu dizajnovo mierne odlíšiť od predchádzajúcich generácií, a preto môže Xiaomi Smart Band 9 vsadiť na novú keramickú povrchovú úpravu.

Lu Weibing s náramkom Xiaomi Smart Band 9Zdroj: xiaomiadictos.com
Lu Weibing s náramkom Xiaomi Smart Band 9

Na snímke, ktorá sa objavila na sociálnej sieti Weibo, je možné vidieť jedného z hlavných predstaviteľov spoločnosti, Lu Weibinga. Ten má na zápästí pripevnený náramok, ktorý sa nepodobá na žiadny z predchádzajúcich generácií spoločnosti. Pozornosť na seba púta najmä biele prevedenie, ktoré by mohlo byť spojené práve s keramickou povrchovou úpravou. Zatiaľ nie je známe, či tento náramok bude v takomto bielom prevedení dostupný globálne. Je totiž možné, že Xiaomi ho uvedie len na čínskom trhu. Nebolo by to tak prvý raz, čo by sa tak stalo.

Predstavenie tohto náramku by mohlo prebehnúť už tento mesiac. Stať by sa tak mohlo popri predstavovaní novej generácie skladateľných smartfónov v podobe Xiaomi MIX Fold 4 a Xiaomi MIX Flip. Oba tieto modely prídu na trh v júli, čo už výrobca potvrdil aj oficiálnou pozvánkou na predstavenie. Xiaomi Smart Band 9 by mohol byť ďalšou súčasťou júlovej udalosti sústredenej na nové produkty.

Očakávané zmeny v prípade nového náramku

Náramok Xiaomi Smart Band 9 sa už stihol stať aj predmetom viacerých únikov informácií. V rámci únikov vieme, že dizajnové zmeny budú minimálne a uchytenie remienkov bude vyriešené rovnako ako pri predchádzajúcej generácii v podobe Smart Band 8. Rozpráva sa aj o farebných prevedeniach, ktoré by mali byť v striebornej, čiernej, ružovej, modrej a fialovej farbe. O bielej farbe nebolo v predchádzajúcom úniku spomenuté nič, preto je zvláštne, že Weibing na snímke používal práve biely náramok. Nepredpokladáme však, že by práve túto verziu mal na ruke len náhodou.

Rozmery náramku Xiaomi Smart Band 9 majú byť 46,53 x 21,63 x 10,95 milimetrov a vážiť má 27,4 gramov. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou bude tak o niečo menší, vážiť však bude približne rovnako. Displej má mať veľkosť 1,62″, pôjde o AMOLED s maximálnym jasom 1200 nitov. Táto hodnota teda narastie zo 600 nitov výraznejšie.

Kapacita batérie má byť o niečo väčšia v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, celkovo má mať 433 mAh. Nemá chýbať ani podpora Bluetooth 5.4 a výdrž batérie na jedno nabitie má byť približne 21 dní bežného používania. Je pochopiteľné, že náramok bude mať aj lepšie a presnejšie senzory, podporu pre viac ako 150 typov športov a notifikácie budú kombinovať dvadsať originálnych vibračných režimov.

Zdroj: xiaomiadictos.com, Weibo, xm.cz

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.