Ide o praktické rozšírenie funkcionality pre hodinky od verzie Wear OS 3.5.

Hodinky so systémom Wear OS sú čoraz prepracovanejšie. Okrem základných funkcií sa do hodiniek s týmto systémom dostávajú aj vyhradené aplikácie, ako napríklad Gmail alebo WhatsApp. Pokiaľ však v hodinkách na bezkontaktné platby používate Peňaženku Google, tak pravdepodobne nielen vám v tejto aplikácii doteraz chýbala prítomnosť vernostných kariet.

Teraz je tomu koniec, pretože Peňaženka Google aj v systéme Wear OS bude zobrazovať všetky vernostné karty uložené vo vašom telefóne. Zobrazenie aj vernostných kariet je však pomerne jednoduché. Pokiaľ budete chcieť mať v hodinkách karty zoradené v požadovanom poradí, tak ich v rovnakom poradí budete musieť mať zoradené aj v smartfóne.

TicWatch Pro 5, Xiaomi Watch 2 Pro a Samsung Galaxy Watch6 ClassicZdroj: TOUCHIT
TicWatch Pro 5, Xiaomi Watch 2 Pro a Samsung Galaxy Watch6 Classic

Ak chcete vernostnú kartu použiť, tak je potrebné na ňu v hodinkách kliknúť, po čom sa zobrazí kód karty na bielom pozadí s maximálnym jasom displeja hodiniek. Viac informácií o karte zistíte jednoduchým spôsobom. Stačí sa posunúť o niečo nižšie a použiť dostupnú ponuku. V nej sa podľa portálu 9to5google nachádzajú skratky – „Otvoriť v telefóne“ – ak čítačka nevie kód z hodiniek načítať, tak sa použije karta v smartfóne – alebo „Odstrániť lístok“, pričom Peňaženka zaznamená, ktoré z nich boli pridané z Gmailu.

Je však potrebné mať na pamäti, že karty so zdravotnými záznamami, ako napríklad COVID karty, poistenia a iné súkromné ​​preukazy je možné použiť iba s Peňaženkou Google v telefóne. Pokiaľ chcete funkciu používať, tak vo svojich kompatibilných hodinkách aktualizujte aplikáciu Peňaženka na verziu 23.46.x.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.