Prvýkrát sú oficiálne v predaji aj na Slovensku a prvýkrát sú dostupné v dvoch veľkostiach.

Pixel Watch sú smart hodinky priamo od Googlu, ktoré patria k tomu najzaujímavejšiemu, čo nájdete v segmente hodiniek so systémom Wear OS. Doteraz sa oficiálne nepredávali na Slovensku a tak si ich museli záujemcovia objednať zo zahraničia alebo zakúpiť od niektorého predajcu, ktorí ich k nám neoficiálne dovážal.

S Pixel Watch 3 však prichádza veľká zmena. Hodinky od Googlu sú oficiálne v predaji aj na Slovensku. Druhá skvelá správa je, že sú prvýkrát dostupné v dvoch veľkostiach – s priemerom 41 mm a 45 mm.

Poteší tiež, že Google zmenšil rámik displeja 41 mm verzie a to o 16 % v porovnaní s Pixel Watch 2. 45 mm verzia, ktorá má fyzicky väčšie rozmery, prináša v porovnaní s predchádzajúcou verziou až o 40 % väčšiu obrazovku.

Pixel Watch 3Zdroj: Google
Pixel Watch 3

Snapdragon W5, výdrž až 36 hodín

V oboch prípadoch ide o LTPO AMOLED displej s hustotou 320 ppi a obnovovacou frekvenciou v rozmedzí 1 až 60 Hz. Maximálny jas je 2000 nitov, čo zodpovedá konkurenčným hodinkám Galaxy Watch7.

Ignorujúc menší rámik a novú veľkosť, hardvér hodiniek sa výraznejšie nezmenil. Google opäť použil procesor Snapdragon W5 v kombinácii s 2 GB RAM a 32 GB úložiskom. Novší procesor od Qualcommu pre smart hodinky zatiaľ neexistuje a jedinou alternatívou by bol nový procesor, ktorý poháňa hodinky Galaxy Watch7 a Galaxy Watch Ultra.

Nezmenila sa ani výdrž batérie, ktorá je na úrovni 24 hodín so zapnutým always-on displejom, resp. 36 hodín v režime šetrenia batérie. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou sa však zrýchlilo nabíjanie a to až o 20 %. Kompletné nabitie trvá 60 minút (41 mm verzia), resp. 80 minút (45 mm verzia).

Pixel Watch 3 majú puzdro z hliníka a ochranné sklo Gorilla Glass 5. Odolnosť voči vode a prachu je na úrovni IP68 a 5 ATM. Hodinky majú predinštalovaný najnovší operačný systém Wear OS 5.

Pixel Watch 3Zdroj: Google
Pixel Watch 3

Nové bežecké funkcie

Google kládol v prípade novej generácie hodiniek Pixel Watch dôraz najmä na zdravotné a športové funkcie. Zlepšil sa senzor tepu, ktorý je optimalizovaný najmä na monitorovanie behania. Google pridal aj nové pokročilé bežecké funkcie, ktoré vám umožnia analyzovať tréningový proces na základe vyhodnocovania dvoch metrík – pripravenosti (Daily Readiness) a kardiovaskulárnej záťaže (Cardio Load).

O tom, ako to funguje v praxi, budem detailnejšie písať v pripravovanej recenzii. Ale na základe popisu funkcie by som povedal, že metrika kardiovaskulárnej záťaže vyhodnocuje tréningovú záťaž za posledných 7 dní a porovnáva ju so záťažou za posledných 28 dní.

Funkcia Pripravenosť vyhodnocuje kvalitu regenerácie počas spánku na základe viacerých parametrov vrátane spánku, pokojového tepu a variability srdcového tepu. Hodinky Pixel Watch 3 by mali byť v tomto smere ešte presnejšie, nakoľko využívajú vynovený algoritmus. Kombináciou pripravenosti a kardiovaskulárnej záťaže vzniká tretia metrika s názvom Cieľová záťaž (Target Load).

Metrika Cieľová záťaž ovplyvňuje aj nové bežecké funkcie, ako sú prispôsobené bežecké odporúčania a plány, ktoré využívajú umelú inteligenciu. Táto funkcia vyžaduje predplatné služby Fitbit Premium, pričom jednou z jej častí sú aj denné bežecké odporúčania. Niečo podobné ponúkajú Garmin hodinky a ide o jednu z mojich najobľúbenejších funkcií. Súčasťou hodiniek je polročné predplatné služby Fitbit Premium zadarmo.

Pixel Watch 3Zdroj: Google
Pixel Watch 3

Rozpoznajú, keď stratíte pulz

Pixel Watch 3 sú takisto prvé smart hodinky na svete, ktoré disponujú Detekciou straty pulzu (Loss of Pulse Detection). Táto funkcia deteguje stav straty pulzu a v takom prípade dokáže automaticky zavolať na operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby a zdieľať automatizovanú správu so zdôraznením kritického stavu spoločne s polohou.

Táto funkcia sa dostane do hodiniek Pixel Watch 3 v septembri. K dispozícii bude vo viacerých európskych krajinách, pričom Google bude naďalej pokračovať v spolupráci s regulačnými orgánmi, aby túto funkciu sprístupnil aj v ďalších krajinách.

Pixel Watch 3Zdroj: Google
Pixel Watch 3

Ranné hlásenie, offline Mapy Google, cena od 399 eur

Novinkou je tiež manuálna tvorba bežeckých tréningov a ich šablón, čo je funkcia, s ktorou sa už bežne stretnete v prípade mnohých konkurenčných hodiniek. Je fajn, že ju najnovšie ponúka aj Google. Je však škoda, že Pixel Watch 3 stále využívajú iba jednopásmové GPS.

Pribudla tiež funkcia ranného hlásenia, ktorá vám každý deň zosumarizuje to najdôležitejšie. Opäť sa ponúka porovnanie s rovnomennou funkciou v Garmin hodinkách.

Výbornou novinkou je podpora pre offline mapy v aplikácii Mapy Google. Hodinky tiež ponúkajú diaľkovú spúšť pre Pixel telefóny a umožňujú používanie aplikácie Pixel Diktafón.

Pixel Watch 3 sa na Slovensku predávajú iba vo Wi-Fi verzii za cenu 399 eur (predobjednávky 41 mm verzie) a 449 eur (45 mm je už dostupná). K dispozícii sú u partnerov spoločnosti Google, konkrétne v O2 Slovakia, na Alza.sk a v NAY/Datarte.

Pixel Watch 3Zdroj: Google
Pixel Watch 3

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit