Je kompaktná, avšak dajte si pozor na verziu, ktorú si kúpite.

Doplnené 20. 3. 2024: Ugreen medzičasom vydal novú a zlepšenú verziu svojej nabíjačky. Vyzerá totožne ako pôvodná verzia a podľa slov výrobcu ponúka skutočne rýchle nabíjanie. Recenziu som kvôli tomu zaktualizoval. Novú verziu som si objednal, a keď mi príde, do článku doplním výsledky testov.

V rámci testovania smart hodiniek používam viacero zariadení a nedávno som rozšíril svoju zbierku o Apple Watch Ultra 2. Tie majú v porovnaní s viacerými ostatnými hodinkami nevýhodu v tom, že je potrebné ich často nabíjať. Ak niekam cestujem na viac ako deň, potrebujem mať so sebou aj nabíjačku.

Súčasťou balenia hodiniek Apple Watch je oficiálna nabíjačka od Applu. Na cesty som však hľadal niečo iné – kompaktnejšiu nabíjačku, ktorú môžem mať vždy k dispozícii a to bez toho, aby som musel nosiť so sebou nabíjačku od Applu. Tá má svoje pevné miesto na mojom pracovnom stole. Zároveň som potreboval aj záložnú nabíjačku do redakcie.

Ugreen nabíjačka pre Apple WatchZdroj: TOUCHIT
Ugreen nabíjačka pre Apple Watch má výhodu, že je kompaktná

Kompaktná nabíjačka s MFi certifikáciou

Nabíjačiek tretích strán, ktoré by vyhovovali mojim potrebám z hľadiska kompaktnosti, je minimum. Preto som sa rozhodol zakúpiť prenosnú nabíjačku Ugreen MFi for Apple Watch s USB-C konektorom. Jej cena na AliExpresse je okolo 30 eur a v kombinácii s rôznymi zľavami som ju kúpil za 21,50 eur.

Nabíjačku od Ugreen som si vybral kvôli tomu, že je kompaktná a dobre prenosná a výrobca uvádza, že spĺňa oficiálnu certifikáciu MFi od Applu, čo by malo garantovať kvalitu aj bezpečnosť nabíjania. V prípade niektorých iných značiek by som o tomto tvrdení pochyboval, avšak Ugreen patrí medzi najlepšie a najspoľahlivejšie značky elektroniky, ktoré nájdete na AliExpresse.

Výhodou nabíjačky od Ugreen sú jej kompaktné rozmery 58 × 38 × 18 mm a nízka hmotnosť iba 23 gramov. Nabíjačka má integrované uško, vďaka ktorému ju môžete pripevniť napríklad na kľúčenku.

Ugreen nabíjačka pre Apple WatchZdroj: TOUCHIT
Ugreen nabíjačka pre Apple Watch má USB-C port

Rýchlosť nabíjania závisí od verzie, ktorú si kúpite

Ugreen nabíjačka pre Apple Watch ponúka podľa slov výrobcu bezdrôtové nabíjanie s výkonom až 5 W. Platí to pre pôvodnú verziu (model 60709) a aj pre zlepšenú verziu (model 15955).

V prípade pôvodnej verzie (model 60709) nečakajte podporu pre rýchle nabíjanie. Počas môjho testovania som nameral nabitie z 30 % na 60 % za cca 70 minút. Kompletné nabitie trvá cez 3 hodiny. Tieto hodnoty platia pre Apple Watch Ultra (2). V prípade štandardných Apple Watch môže trvať nabíjanie o niečo kratšie, to som však nemal možnosť otestovať.

Na zlepšenú verziu nabíjačky (model 15955) aktuálne čakám a výsledky z testovania následne doplním do recenzie. Podľa komentárov od ostatných používateľov, ktorí si ju medzičasom kúpili, však ponúka rýchle nabíjanie.

Ignorujúc pomalé nabíjanie v prípade pôvodnej verzie, nabíjačka fungovala spoľahlivo a nezaznamenal som žiadne problémy s tým, že by sa vypínala, nenabíjala, alebo že by boli Apple Watch počas nabíjania horúce, resp. teplejšie v porovnaní s oficiálnou nabíjačkou. Chválim aj magnetické prichytenie hodiniek Apple Watch, ktoré je silné a spoľahlivé.

Ugreen nabíjačka pre Apple WatchZdroj: TOUCHIT
Ugreen nabíjačku pre Apple Watch môžete použiť aj s powerbankou

Verdikt

Pokiaľ hľadáte kompaktnú nabíjačku pre Apple Watch, ktorú môžete nosiť stále so sebou a použiť ju v prípade núdze, Ugreen MFi for Apple Watch je dobrá voľba.

Odporúčam kúpu novej verzie (model 15955), ktorá je o pár eur drahšia. Ponúka však rýchlejšie nabíjanie v porovnaní s pôvodnou verziou (model 60709). Presný rozdiel v rýchlosti nabíjania čoskoro otestujem a doplním do článku.

Ak chcete ušetriť, pôvodná verzia môže vyhovovať používateľom, ktorí si napríklad nabíjajú hodinky cez noc. Mňa však pomalé nabíjanie obmedzuje. Apple Watch obvykle nabíjam v rozmedzí polhodiny až hodiny, keď som v sprche alebo raňajkujem a vyžadujem, aby sa mi za daný čas nabili čo najviac.

Cena: cca 30 eur (cenu je možné znížiť vďaka pravidelným zľavám na AliExpresse)

Zapožičal: nabíjačku som si zakúpil

Ugreen nabíjačka pre Apple WatchZdroj: TOUCHIT
Ugreen nabíjačku pre Apple Watch môžete použiť aj s powerbankou

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit