Teraz ho môžete získať so zľavou.

RingConn Smart Ring je jeden z viacerých smart prsteňov, ktoré si aktuálne môžete kúpiť. Z pohľadu slovenského používateľa ma tento prsteň zaujal najmä tým, že má oficiálneho slovenského distribútora, ktorý poskytuje štandardnú starostlivosť o zákazníka. Pre niektorých ľudí je to výhoda v porovnaní s tým, že by komunikovali priamo s výrobcom zo zahraničia.

Aj vďaka oficiálnej slovenskej distribúcii som mal možnosť RingConn Smart Ring otestovať a kvalitou prsteňa som bol príjemne prekvapený. Prsteň mi meral prakticky identické údaje ako môj Oura Ring, čiže kvalita zabudovaných senzorov je na výbornej úrovni.

Rozdiel medzi oboma prsteňmi spočíval najmä v mobilnej aplikácii – Oura je prívetivejšia pre ľudí, ktorí nevedia, ako vyhodnocovať namerané dáta. V prípade prsteňa RingConn je vhodné, aby mal používateľ aspoň základnú predstavu o tom, čo je to pokojový tep a variabilita srdcového tepu a vedel si odsledovať svoje štandardné hodnoty.

Ak vás zaujímajú ďalšie detaily o prsteni RingConn, dávam do pozornosti moju recenziu.

RingConn Gen 2Zdroj: RingConn
RingConn Gen 2

Aké zlepšenia prináša druhá generácia?

RingConn teraz predstavil druhú generáciu svojho prsteňa, ktorú oznámil prostredníctvom kampane na portáli Kickstarter. Znamená to, že ak projekt podporíte cez Kickstarter, môžete prsteň získať so zľavou.

RingConn 2. generácie je ľahší a menší. Má hmotnosť na úrovni 2 až 3 gramov (3 až 5 gramov v prípade prvej generácie) a šírku 6 mm (7,8 mm v prípade prvej generácie). Zmenšila sa aj hrúbka z 2,66 mm na 2 mm.

Výrobca zlepšil senzory, ktoré sú v 2. generácii ešte presnejšie a pribudla aj nová funkcia na vyhodnocovanie príznakov spánkového apnoe. RingConn uvádza, že dokáže túto poruchu vyhodnocovať s presnosťou na úrovni 90,7 %.

RingConn Gen 2Zdroj: RingConn
RingConn Gen 2 prináša zlepšené a presnejšie senzory

Spánkové apnoe sa považuje za bežnú, ale závažnú zdravotnú poruchu. Spôsobuje, že človek počas spánku prestáva dýchať, čo môže mať za následok poruchy prívodu kyslíka, nižšiu kvalitu spánku a ďalšie zdravotné komplikácie, ako je hypertenzia, srdcové poruchy, mŕtvica alebo kognitívne poruchy.

Ďalším zlepšením novej generácie je dlhšia výdrž batérie, ktorá sa pohybuje na úrovni 10 až 12 dní. Prvá generácia ponúkala výdrž až 1 týždeň. Nabíjanie pomocou nabíjacieho puzdra ostalo zachované. A RingConn takisto zlepšil odolnosť voči vode, ktorá sa zvýšila z 5 ATM na 10 ATM.

RingConn Smart RingZdroj: TOUCHIT
RingConn Smart Ring 1. generácie v nabíjacom puzdre

Cena a dostupnosť

V dobe prípravy tohto článku bolo možné získať RingConn 2. generácie cez kampaň na Kickstarteri za 209 amerických dolárov vrátane poštovného na Slovensko. V prepočte je to cca 195 eur, čo je aktuálne najlepšia ponuka v segmente smart prsteňov, ak beriem do úvahy pomer cena/kvalita. Výrobca bude prstene doručovať v septembri, treba však počítať s možným oneskorením.

Na základe vlastných skúseností dodám, že s podporovaním projektov cez Kickstarter treba byť opatrný. Často natrafíte na firmy, ktoré nedokážu splniť prezentované prísľuby. V prípade smart prsteňa RingConn 2. generácie však neočakávam komplikácie, nakoľko RingConn už potvrdil, že smart prstene vie vyrábať a že majú výbornú kvalitu.

Výhodou je aj to, že prsteň k svojmu fungovaniu nevyžaduje predplatné.

Zdroj: Kickstarter

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit