Je lacnejší ako konkurencia a nevyžaduje predplatné.

Segment smart prsteňov sa teší čoraz väčšej popularite medzi používateľmi a to aj na Slovensku. Na tento dopyt reagujú viacerí výrobcovia, ktorí uvádzajú na trh všemožné inteligentné prstene. Jedným zo segmentu nových prsteňov, ktoré prišli na trh v posledných mesiacoch, je RingConn Smart Ring.

Tento prsteň pútal pozornosť na svetovom veľtrhu CES 2024 v januári v Las Vegas. Mňa osobne však zaujal počas jeho crowdfundingovej kampane a to pomerne nízkou cenou, ktorá bola nižšia v porovnaní s konkurenciou.

RingConn Smart Ring teraz oficiálne prichádza aj na Slovensko a to je skvelá správa pre každého, kto zvažuje kúpu takéhoto zariadenia. Väčšinu konkurenčných prsteňov si totiž môžete zakúpiť iba priamo cez web výrobcu, čo môže určitú skupinu používateľov odradiť. Oficiálnym slovenským distribútorom prsteňa RingConn Smart Ring je spoločnosť Elevano.

RingConn Smart RingZdroj: RingConn/Elevano
RingConn Smart Ring

Aplikácia bude aj v slovenčine, unikátne nabíjacie puzdro

Podobne ako ostatné inteligentné prstene, aj RingConn Smart Ring sleduje fyzické ukazovatele ľudského tela, ako sú tep, variabilita srdcového tepu (HRV), stres, okysličenie krvi SpO2, dýchanie, pohybová aktivita, spálené kalórie, kvalita spánku či telesná teplota. Na tento účel využíva tri PPG senzory, akcelerometer a štyri snímače teploty.

Namerané dáta si môžete pozrieť v mobilnej aplikácii v telefóne. Aplikácia je dostupná okrem angličtiny aj v českom jazyku a slovenský distribútor sľubuje, že pribudne aj slovenčina. Zaujímavosťou v porovnaní s konkurenciou je nabíjanie pomocou prenosného nabíjacieho puzdra. Prsteň má výdrž na jedno nabitie až 7 dní, nabíjacie puzdro zabezpečí ďalších až 18 nabití.

RingConn Smart Ring je vyrobený z titánu a má odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68. Dostupný je v troch farbách – striebornej, zlatej a čiernej. Hmotnosť je 3 až 5 gramov a k dispozícii je vo veľkostiach 6 až 14.

RingConn Smart Ring sa na Slovensku predáva za 299 eur, čo je nižšia cena v porovnaní s priamou konkurenciou. Výhodou je, že prsteň nevyžaduje k svojmu fungovaniu predplatné.

RingConn Smart RingZdroj: RingConn/Elevano
RingConn Smart Ring

Zdroj: Elevano

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit