Jeho názov bude vraj Galaxy Ring.

O inteligentnom prsteni od Samsungu sa špekuluje už niekoľko rokov. Kórejský výrobca si už v roku 2015 patentoval prsteň, ktorým by sa dala ovládať inteligentná domácnosť a vykonávať niektoré základné úkony, ako je prepínanie TV kanálov alebo ovládanie svetiel. Na tento patent sa postupne zabudlo, keďže Samsung takéto zariadenie nepriniesol na trh.

Koncom roka 2022 sa však špekulácie o inteligentnom prsteni od Samsungu objavili opäť. Prsteň sa však spomínal najmä v súvislosti s funkciami na monitorovanie zdravia – vo výbave by mal mať optický snímač na meranie prietoku krvi ako aj elektrokardiograf na meranie srdcového tepu a krvného tlaku.

Okrem zdravotných funkcií, ktorým by Samsung konkuroval ostatným prsteňom na trhu, ako je Oura Ring, sa opäť spomínali aj funkcie na ovládanie iných zariadení. Týmito funkciami by sa mohol Samsung Galaxy Ring, ako by sa mal prsteň od Samsung nazývať, odlíšiť od konkurencie.

Najnovšie existenciu prsteňa od Samsungu potvrdzuje, resp. naznačuje, aplikácia Samsung Health (zdroj: reddit). V jej beta verzii sa objavila podpora pre prsteň, resp. zariadenie menom Ring.

Zmienka o prsteni v aplikácii Samsung HealthZdroj: dumbdeniz / reddit
Zmienka o prsteni v aplikácii Samsung Health

Prsteň je v pokročilom štádiu vývoja

Doplnené 20. júla 2023: Existenciu inteligentného prsteňa od Samsungu potvrdzujú ďalšie médiá. Kórejský portál The Elec tvrdí, že prsteň je aktuálne v pokročilom štádiu vývoja. Vývoj dosky plošných spojov (PCB) má na starosti japonská firma Meiko.

Zatiaľ však nie je známe, kedy by sa mal Galaxy Ring začať masovo vyrábať a kedy by sme sa mohli dočkať jeho oficiálneho oznámenia.

Zaujímavosťou je tiež fakt, že Samsung požiadal o patent, ktorý by umožnil používať inteligentný prsteň na ovládanie okuliarov pre rozšírenú realitu. Samsung totiž pripravuje konkurenčné zariadenie pre Apple Vision Pro, ktoré by sa malo nazývať Samsung XR. Po oficiálnom predstavení okuliarov od Applu sa však kórejský výrobca rozhodol odložiť svoje zariadenie o 3 až 6 mesiacov.

Zdroj: reddit, the elec

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit