Obsahuje informácie o zdraví, liekoch a jedle.

Samsung oznámil veľkú aktualizáciu mobilnej aplikácie Samsung Health. Táto aplikácia zobrazuje namerané dáta zo smart hodiniek, fitnes náramkov a smart prsteňov značky Samsung. Okrem toho obsahuje aj viaceré ďalšie funkcie, ktoré sú zamerané na zdravý životný štýl, optimalizáciu spánku a cvičenie.

Veľká aktualizácia prináša viaceré funkcie, ktoré poskytnú používateľom všetky dôležité informácie o ich zdraví, a to doslova. Používatelia môžu pristupovať k zdravotným záznamom z kliník a nemocníc. Znamená to, že priamo v aplikácii Samsung Health nájdu informácie o očkovaniach a predpísaných liekoch, návštevách nemocníc a výsledky zdravotných testov a vyšetrení.

Bohužiaľ, táto funkcia aktuálne funguje iba v USA. A hoci si neviem predstaviť, ako by mohla teraz fungovať na Slovensku, myšlienka je to výborná. Používatelia si môžu v aplikácii Samsung Health pozrieť všetky podstatné informácie a dostať upozornenia na ďalšie preventívne prehliadky alebo vyšetrenia.

V aplikácii Samsung Health sa automaticky zobrazia zdravotné informácie používateľov. Zatiaľ iba v USAZdroj: Samsung
V aplikácii Samsung Health sa automaticky zobrazia zdravotné informácie používateľov. Zatiaľ iba v USA

Skenovanie liekov a jedla pomocou smartfónu

Súčasťou novej aktualizácie je aj zlepšenie funkcie Lieky, ktorá prišla na trh koncom minulého roka. Opäť platí, že táto funkcia je dostupná iba v USA a postupne prichádza aj do Južnej Kórei a Indie. V Európe si musíme na ňu počkať.

Táto funkcia umožňuje používateľom sledovať ich lieky na predpis aj voľnopredajné lieky a poskytuje dôležité a relevantné informácie a tipy o týchto liekoch. Oceniť by ju mali najmä tí, ktorí užívajú lieky pravidelne, ale aj tí, ktorí užívajú výživové doplnky. Po novom je možné získať informácie o liekoch pomocou zadného fotoaparátu telefónu, ktorým naskenujete ich obal.

Poslednou novou funkciou veľkej aktualizácie je zlepšené počítanie kalórií. Do aplikácie Samsung Health si môžete značiť jedlo, ktoré ste zjedli. Po novom si ho však môžete skenovať priamo cez aplikáciu. Nová funkcia je aktuálne dostupná v USA a vybraných európskych krajinách, ako je Francúzsko, Nemecko či Poľsko. Slovensko sa v zozname nespomína a zatiaľ som v aplikácii Samsung Health nenašiel spôsob, ako naskenovať čiarový kód jedla.

Samsung Health umožní skenovať jedlo a lieky cez smartfón. U nás tieto funkcie zatiaľ nie sú dostupnéZdroj: Samsung
Samsung Health umožní skenovať jedlo a lieky cez smartfón. U nás tieto funkcie zatiaľ nie sú dostupné

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit