Aktualizácia na One UI 5 Watch bude dostupná neskôr v tomto roku.

Samsung oznámil veľkú aktualizáciu na One UI 5 Watch, ktorá bude k dispozícii neskôr v roku 2023. Vo forme aktualizácie ju dostanú hodinky rodiny Galaxy Watch4 a Galaxy Watch5 a v prípade pripravovaných hodiniek Galaxy Watch6 bude tento softvér predinštalovaný priamo od výroby.

One UI 5 Watch sľubuje viacero zlepšení. Jedným sú zdokonalené spánkové funkcie. Nové používateľské rozhranie Sleep Insights viditeľne zobrazuje skóre spánku, aby vám poskytlo jasnejší prehľad o predchádzajúcej noci, a tiež aj informácie o spánkových fázach, chrápaní a hladine kyslíka v krvi počas noci. Cez hodinky budete tiež môcť pristupovať k funkcii Sleep Coaching, ktorá bola doteraz plnohodnotne dostupná iba cez telefón.

One UI 5 Watch pre hodinky Samsung Galaxy WatchZdroj: Samsung
One UI 5 Watch pre hodinky Samsung Galaxy Watch

Personalizované nastavenie zón srdcového tepu a zlepšená navigácia

Hodinky Galaxy Watch dostanú s aktualizáciu na verziu One UI 5 Watch aj zlepšené vyhodnocovanie srdcových zón, ktoré by malo byť podľa slov výrobcu personalizované pre každého používateľa. Znamená to, že hodinky budú analyzovať fyzické schopnosti používateľov a na základe toho nastavia päť optimálnych úrovní intenzity tréningu. Používatelia si tak môžu nastaviť vlastné ciele na základe svojich schopností, od spaľovania tukov až po kardio cvičenie s vysokou záťažou.

Majitelia hodiniek Galaxy Watch5 Pro sa môžu konečne tešiť aj na rozšírenie funkcionality importu trás, resp. navigácie. Táto funkcia doteraz podporovala iba turistiku a bicyklovanie. S verziou One UI 5 Watch budete môcť využiť import trás aj v prípade štandardnej chôdze a behania. Konečne! Aplikácia Samsung Health tiež ponúkne odporúčania na trasy vo vašom okolí.

One UI 5 Watch pre hodinky Samsung Galaxy WatchZdroj: Samsung
One UI 5 Watch pre hodinky Samsung Galaxy Watch

Zlepšenia sa dočkajú aj SOS funkcie

Samsung tiež zlepšil SOS funkciu v hodinkách. Tá zabezpečí priamu komunikáciu s číslom záchrannej služby (je potrebné pripojenie do mobilnej siete cez pripojený telefón alebo eSIM v hodinkách) pre priame odoslanie informácií o polohe používateľa. Funkcia tiež umožní okamžitý prístup k lekárskym informáciám používateľa po aktivácii SOS.

Pre používateľov vo veku 55+ bude automaticky aktivovaná funkcia detekcie pádu, ktorá pomáha znižovať riziko núdzových situácií.

One UI 5 Watch pre hodinky Samsung Galaxy WatchZdroj: Samsung
One UI 5 Watch pre hodinky Samsung Galaxy Watch

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit