Pôjde o vynovenú verziu hodiniek Galaxy Watch4.

Samsung vyvíja novú generáciu smart hodiniek Galaxy Watch, ktoré by mal predstaviť v lete na konferencii Unpacked. Očakáva sa, že uvedie na trh modely Galaxy Watch7 a Galaxy Watch7 Pro. Najnovšie informácie od známych leakerov @rqandt a @theGalox_ však naznačujú, že Samsung má v zálohe ešte jedny hodinky.

Nazývať by sa mali Galaxy Watch FE, prípadne Galaxy Watch4 (2024) a ako naznačuje druhý názov, pôjde o vynovenú verziu hodiniek Galaxy Watch4, ktoré prišli na trh v roku 2021. Bližšie informácie o pripravovaných hodinkách nie sú k dispozícii, avšak @theGalox_ tvrdí, že Galaxy Watch FE by sa mali nachádzať niekde medzi hodinkami Galaxy Watch4 a Galaxy Watch5.

Takáto charakteristika nedáva veľký zmysel, nakoľko Watch4 aj Watch5 majú totožné komponenty a odlišujú sa najmä zafírovým sklíčkom a rýchlejším nabíjaním v prípade modelu Watch5. Je však možné, že Galaxy Watch FE ponúknu totožný alebo lepší procesor ako Watch4 a do výbavy dostanú rýchle nabíjanie. Sám som zvedavý, čo nakoniec tieto hodinky ponúknu a aká bude ich cena.

Fitnes náramok Galaxy Fit3

Samsung čoskoro predstaví aj fitnes náramok Galaxy Fit3. O jeho existencii som už písal, avšak najnovšie sa tento náramok a jeho špecifikácie objavili priamo na stránke Samsungu. Išlo o omyl a Samsung už tieto informácie zo svojho webu stiahol (pozrite si archivovanú verziu stránky), avšak je zrejmé, že je len otázkou času, kedy sa Galaxy Fit3 začne predávať.

Samsung Galaxy Fit3 ponúkne 1,6-palcový AMOLED displej s rozlíšením 256 × 402 pixelov. Obrazovka sa výrazne zväčší v porovnaní s predchádzajúcou generáciou, avšak nebude až tak veľká ako v prípade niektorých konkurenčných zariadení (napr. Huawei Watch Fit 2).

Samsung Galaxy Fit3Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Fit3

Náramok má puzdro z hliníka, odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68 a 5 ATM. Vo výbave je viac ako 100 športových režimov, avšak zabudované GPS chýba. Znamená to, že na presné meranie vzdialenosti vonkajších aktivít a na vytvorenie mapy cvičenia budete potrebovať pripojený smartfón.

Z hľadiska zdravotných funkcií nechýba analýza spánku, meranie tepu, stresu a okysličenia krvi. Náramok obsahuje zabudovaný barometrický výškomer a ponúka aj bezpečnostnú funkciu detekcie pádu. V takom prípade zavolá pomoc cez pripojený telefón. Bluetooth telefonovanie ani NFC platby vo výbave nie sú.

Samsung Galaxy Fit3 ponúka výdrž až 13 dní a rýchle nabíjanie, ktoré nabije náramok na 65 % v priebehu 30 minút. Cenu a dostupnosť na Slovensku zatiaľ nepoznáme, avšak očakávam, že sa to zmení počas najbližších dní až týždňov.

Samsung Galaxy Fit3Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Fit3
Samsung Galaxy Fit3Zdroj: Samsung
Samsung Galaxy Fit3

Zdroj: @rqandt, @theGalox_, Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit