Ide o zlepšenú verziu hodiniek Suunto Race so špecifickými funkciami pre potápačov.

Suunto predstavilo nové športové hodinky Suunto Ocean. Sú vyrobené z ocele, majú zafírové ochranné sklíčko a ponúkajú 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov. Pokiaľ sú vám tieto technické parametre známe, je to kvôli tomu, že rovnakú výbavu majú aj hodinky Suunto Race.

Model Ocean sa od nich odlišuje najmä tým, že ponúka špecifické funkcie, ktoré sú určené pre potápačov. A takisto aj drobnými zmenami v dizajne – namiesto otočnej korunky má tretie bočné tlačidlo.

Hodinky Suunto Ocean ponúkajú viaceré režimy potápania, podporu pre Suunto Tank POD na monitorovanie tlaku v nádrži a rozsiahlu sadu budíkov pre potápanie a freediving. Ide teda v podstate o plnohodnotný potápačský počítač.

Suunto OceanZdroj: Suunto
Suunto Ocean

Z pohľadu športových funkcií je k dispozícii viac ako 95 predvolených športových režimov, dvojpásmové GPS, barometer, offline mapy a pokročilé tréningové funkcie. Túto výbavu však ponúkajú aj Suunto Race, čiže pokiaľ sa nepotrebujete s hodinkami potápať, Race budú cenovo výhodnejšou voľbou.

Suunto Ocean umožňujú potápanie do hĺbky 60 metrov, nakoľko spĺňajú certifikáciu EN 13319. Výdrž batérie dosahuje až 26 dní s vypnutým meraním tepu počas dňa, resp. až 12 dní so zapnutým meraním tepu. V rámci kontinuálneho záznamu GPS je výdrž až 40 hodín v nastavení najvyššej presnosti. 

Suunto Ocean budú v predaji od leta 2024 za cenu 799 eur.

Suunto OceanZdroj: Suunto
Suunto Ocean

Zdroj: Suunto

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit