Xiaomi predstavilo novú generáciu Pro verzie svojho náramku.

Obľúbené fitnes náramky radu Xiaomi Smart Band sú od siedmej generácie dostupné v dvoch verziách – v základnej verzii a vo verzii s prívlastkom Pro, ktorá sa odlišuje najmä väčším a širším displejom a zabudovaným GPS čipom. Vďaka tomu si môžete zaznamenávať dáta o tom, kde ste behali alebo ste sa bicyklovali aj bez nutnosti mať pri sebe smartfón (zo smartfónu sa získavajú GPS dáta v prípade základnej verzie náramku Xiaomi Smart Band, ktorý neobsahuje zabudované GPS).

Xiaomi predstavilo novú generáciu náramku Smart Band 8 Pro pre čínsky trh. Dá sa predpokladať, že sa časom dostane aj na globálny trh a na Slovensko. Novinka ponúka 1,74-palcový AMOLED displej (predchádzajúca generácia mala 1,64-palcovú obrazovku) s rozlíšením 336 × 480 pixelov a maximálnym jasom 600 nitov. Obnovovacia frekvencia je 60 Hz.

Mierne sa zmenil aj dizajn a samotný náramok vďaka tomu pôsobí elegantnejšie, čomu pomáhajú aj nové štýlovejšie remienky.

Xiaomi Smart Band 8 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 8 Pro

S ponukou tradičných funkcií

Samotné funkcie fitnes náramku sa výraznejšie nemenili. Xiaomi Smart Band 8 Pro ponúka celodňové monitorovanie tepu, stresu a okysličenia krvi a analýzu spánku. Náramok však využíva nový optický senzor tepu, ktorý by mohol zabezpečiť presnejšie meranie v porovnaní s predchodcom.

Presnejší senzor tepu oceníte aj v rámci monitorovania športovania. Náramok ponúka 150 športových režimov a vo výbave má jednopásmový multi-GNSS čip, ktorý podporuje navigačné systémy GPS, GLONASS, Galileo, Beidou a QZSS.

Nechýba podpora pre NFC platby a odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM. Batéria má kapacitu 289 mAh a sľubuje výdrž až 14 dní v štandardom režime používania, resp. 6 dní v Always-on režime.

Xiaomi Smart Band 8 Pro je v predaji v Číne. O jeho dostupnosti na Slovensku budem informovať, keď sa tento fitnes náramok dostane aj na náš trh.

Xiaomi Smart Band 8 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 8 Pro

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit