Na trh prišli koncom februára za 329 eur.

V rámci pravidelnej aktualizácie článku Ktoré inteligentné hodinky si kúpiť? som si všimol atraktívne zlacnenie hodiniek Xiaomi Watch S1 Pro. Tie prišli na slovenský trh pred polrokom (koncom februára 2023) s cenovkou 329 eur. Aktuálne ich však môžete kúpiť za 199 eur na mi-store.sk, resp. ešte o niečo lacnejšie v niektorých iných obchodoch (za 170 eur na Datacomp.sk). Ide teda o zľavu takmer 50 % v porovnaní s pôvodnou cenou.

Zlacnené Xiaomi Watch S1 Pro sú z hľadiska pomeru cena/výbava výrazne lákavejšie, ako tomu bolo v dobe ich uvedenia na trh. V cene do 200 eur potešia luxusným a elegantným dizajnom, koženým remienkom a zafírovým sklíčkom, ktoré chráni 1,47-palcový AMOLED displej s rozlíšením 480 × 480 pixelov a maximálnym jasom 600 nitov. Puzdro hodiniek je z nehrdzavejúcej ocele a vo výbave majú otočnú korunku a ploché bočné tlačidlo.

Xiaomi Watch S1 ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Watch S1 Pro

Xiaomi Watch S1 Pro ponúkajú tradičné zdravotné funkcie, ako je celodňové meranie tepu, okysličenia krvi, stresu a analýza spánku. K dispozícii je viac ako 100 športových režimov, pričom na záznam polohy počas vonkajšieho cvičenia sa používa zabudované dvojpásmové GPS. Odolnosť voči vode je na úrovni 5 ATM.

Lákadlom sú NFC platby cez Xiaomi Pay, čo je v prípade smart hodiniek s dlhou výdržou ešte stále zriedkavá funkcia (výnimkou sú Garmin hodinky). Hodinky ponúkajú aj Bluetooth telefonovanie a ich výdrž dosahuje až 14 dní. Nabíjanie je bezdrôtové, kompletné nabitie trvá 85 minút.

Ak to teda zosumarizujem, Xiaomi Watch S1 Pro môžu zaujať najmä dizajnom, spracovaním a bezkontaktnými platbami – v týchto vlastnostiach majú navrch v porovnaní s množstvom ostatných smart hodiniek, ktoré si dnes môžete kúpiť v cene na úrovni 170 eur.

Xiaomi Watch S1 ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Watch S1 Pro

Zdroj: Xiaomi Slovensko, Datacomp

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit