Používateľom inteligentných hodiniek uľahčia používanie aplikácie. 

Po tom, čo služba Hudba Play bola nahradená aplikáciou YouTube Music, jej sprievodná aplikácia pre Wear OS bola taktiež zrušená. Wear OS tak pomerne dlhý čas nemal podporu žiadnej hudobnej služby od Google. Všetko sa zmenilo až predstavením série Samsung Galaxy Watch4 a uvedením systému Wear OS 3, avšak podpora YouTube Music bola sprístupnená aj pre hodinky od Wear OS 2.×.

Od tejto zmeny ubehli dva roky, čo pre aplikáciu YouTube Music znamenalo ďalšie obdobie, počas ktorého bola vylepšovaná. Portál 9to5Google však informuje, že Google pridáva funkcie, ktoré z nej robia ešte použiteľnejšiu aplikáciu na streamovanie obsahu priamo cez inteligentné hodinky so systémom Wear OS. Túto možnosť prichádza s verziou aplikácie YouTube Music 6.15 pre systém Wear OS.

YouTube Music používateľom inteligentných hodiniek s Wear OS uľahči používanie aplikácieZdroj: 9to5google
Stará verzia vs. nová verzia aplikácie YouTube Music pre Wear OS

Zmena spočíva v pridaní možnosti prehľadávania albumov a zoznamov skladieb priamo v hodinkách, čo doteraz nebolo možné. Doteraz sa používatelia v aplikácii YouTube Music pre Wear OS vždy dostali na prázdnu obrazovku len s názvom a dvoma tlačidlami: stiahnuť a prehrať. Tým druhým sa spúšťalo prehrávanie v poradí a nájdenie konkrétnej skladby si vyžadovalo veľa trpezlivosti. 

Aktuálne boli do tejto ponuky pridané všetky skladby, pričom používateľ si môže vybrať a prehrať konkrétnu skladbu. Používateľský zážitok veľmi dobre dotvára rozmazaný obrázok albumu, ktorý sa zobrazuje na pozadí. Aplikácia sa po výber konkrétnej skladby v hodinkách správa takmer rovnako ako v telefóne.  

YouTube Music používateľom inteligentných hodiniek s Wear OS uľahči používanie aplikácieZdroj: 9to5google
YouTube Music používateľom inteligentných hodiniek s Wear OS uľahči používanie aplikácie

Zdroj dodáva, že pokiaľ si vyberiete skladbu z albumu, v podstate sa spustí funkcia “rádio”, a ďalšia očakávaná skladba v uvedenom albume sa už neprehrá, čo je pomerne neočakávané správanie fungovania tejto novinky. Je však možné, že ide o prechodné obdobie, po ktorom aj táto funkcia dostane tie správne kontúry, ktoré budú vyhovovať väčšine používateľom služby v inteligentných hodinkách so systémom Wear OS.

Ak však chcete album prehrať celý, je potrebné stlačiť tlačidlo náhodného prehrávania, ktoré v rámci tejto aktualizácie nahradilo prehrávanie.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.