Veľká aktualizácia je dostupná pre viacero hodiniek.

Amazfit oznámil veľkú aktualizáciu na Zepp OS 3.5 pre niekoľko starších hodiniek. Zepp OS je názov operačného systému a verzia 3.5 je aktuálne najnovšia. Doteraz túto verziu ponúkali iba hodinky Amazfit Balance, aktuálne sa začína aktualizácia sprístupňovať pre ďalšie hodinky – pre Amazfit Cheetah (Round, Square aj Pro)Amazfit Falcon a Amazfit T-Rex Ultra.

Aktualizácia na Zepp OS 3.5 pre tieto hodinky prináša niekoľko kľúčových noviniek. Pribudol hlasový AI asistent Zepp Flow, ktorý by mal ponúknuť plynulú a intuitívnu interakciu s hodinkami. AI asistent je navrhnutý tak, aby rozumel prirodzenému jazyku, čím sa eliminuje potreba používať vopred definované príkazy alebo kľúčové slová.

Aktualizácia na Zepp OS 3.5Zdroj: Amazfit
Aktualizácia na Zepp OS 3.5

Zepp Flow v prvej fáze podporuje anglický, nemecký, španielsky, taliansky a francúzsky jazyk. Podpora pre ďalšie jazyky by mala pribudnúť koncom roka 2024 a v priebehu roka 2025.

Ďalšími novinkami sú nové dátové polia pre športové režimy a optimalizácia plynulosti používateľského rozhrania. Amazfit takisto zlepšil offline mapy, ktoré po novom ponúkajú lepšiu viditeľnosť terénu a navigačné funkcie. A pribudla aj podpora pre cyklistické senzory.

Za jednu z najdôležitejších noviniek považujem funkciu Readiness, ktorá prišla na trh práve s hodinkami Amazfit Balance a popravde som už ani nečakal, že ju Amazfit sprístupní aj pre staršie hodinky. Funkcia Readiness vyhodnocuje viacero premenných vrátane variability srdcového tepu počas noci, aby vyhodnotila, ako dobre ste cez noc zregenerovali.

Aktualizácia na Zepp OS 3.5Zdroj: Amazfit
Aktualizácia na Zepp OS 3.5

V praxi to znamená, že spomenuté hodinky (Amazfit Cheetah (Round, Square aj Pro), Amazfit Falcon a Amazfit T-Rex Ultra) umožnia po aktualizácii na Zepp OS 3.5 meranie variability srdcového tepu, ako môžete vidieť aj na priloženom obrázku.

Namerané dáta, ktoré sa týkajú vašej pripravenosti (Readiness), bude po novom brať do úvahy aj funkcia Zepp Coach, ktorá generuje personalizovaný tréningový plán. Jednotlivé tréningy bude prispôsobovať tomu, ako dobre je vaše telo zregenerované.

A v neposlednom rade – aktualizácia na Zepp OS 3.5 prináša aj nočný režim zobrazenia displeja a diaľkové ovládanie akčnej kamery DJI Osmo Action 4.

Aktualizácia na Zepp OS 3.5Zdroj: Amazfit
Aktualizácia na Zepp OS 3.5

Zdroj: Amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit