Nová funkcia je najskôr dostupná pre Amazfit Balance.

Spoločnosť Zepp Health, ktorá vyrába smart hodinky značky Amazfit, počas veľtrhu MWC oficiálne oznámila najnovšiu verziu operačného systému Zepp OS 3.5 s AI asistentom Zepp Flow. Umelá inteligencia je kľúčovým zlepšením najnovšej aktualizácie a Zepp Health tvrdí, že Amazfit hodinky ako prvé na svete ponúkajú plne integrovanú podporu pre tzv. prirodzené hlasové ovládanie s využitím veľkého jazykového modelu (LLM AI).

Zepp Flow by mal ponúknuť plynulú a intuitívnu interakciu s hodinkami. AI asistent je navrhnutý tak, aby rozumel prirodzenému jazyku, čím sa eliminuje potreba používať vopred definované príkazy alebo kľúčové slová. Zepp Flow bude v prvej várke podporovať anglický, nemecký, španielsky, taliansky a francúzsky jazyk. Podpora pre ďalšie jazyky by mala pribudnúť koncom roka 2024 a v priebehu roka 2025.

Zepp Flow umožní ovládať množstvo funkcií:

  • Plánovanie schôdzok: „Naplánuj stretnutie na pondelok o 9.00“
  • Odpovedanie na správy: „Odpovedz Čoskoro prídem“
  • Nastavenie časovačov: „Nastav časovač na desať minút“
  • Kontrola počasia: „Aké bude dnes popoludní počasie?“
  • Kontrola údajov počas cvičenia: „Aké je moje aktuálne tempo?“
  • Kontrola zdravotných dát: „Ako dlho som včera spal v REM fáze?“
  • Odporúčania a všeobecné informácie: „Navrhni dobrý recept na večeru na chudnutie“
  • Nastavenie hodiniek: „Chystám sa spať, neposielaj oznámenia“

Sám som zvedavý, kedy a či sa dočkáme toho, aby sme mohli hodinky používať s takýmito povelmi aj v slovenčine.

Aktualizáciu na Zepp OS 3.5 dostane viacero Amazfit hodiniek

Ako prvé dostanú aktualizáciu na Zepp OS 3.5 a AI asistenta Zepp Flow hodinky Amazfit Balance. Aktualizácia na Zepp OS 3.5 je postupne distribuovaná od 26. februára 2024. Dostupnosť AI asistenta Zepp Flow je plánovaná nasledovne:

  • v USA, Kanade, Spojenom kráľovstve a v Írsku bude Zepp Flow dostupný spoločne s aktualizáciou na Zepp OS 3.5 od 26. februára 2024 (niektorí používatelia ju dostali už v predstihu)
  • vo Francúzsku, Taliansku, Nemecku a Španielsku bude Zepp Flow a aktualizácia na Zepp OS 3.5 k dispozícii od 1. mája 2024
  • pre ostatné krajiny bude aktualizácia na Zepp OS 3.5 sprístupňovaná postupne bez funkčného AI asistenta, avšak ďalšie jazyky pre Zepp Flow by mali pribudnúť koncom roka 2024 a v priebehu roka 2025

Aktualizáciu na Zepp OS 3.5 so Zepp Flow dostanú aj hodinky radu Amazfit Cheetah, Amazfit Falcon a Amazfit T-Rex Ultra, a to priebežne od 28. mája do 11. júna.

Hodinky Amazfit Active dostanú túto aktualizáciu 20. júna.

Aktualizáciu na Zepp OS 3.5 už dostali aj naše redakčné hodinky Amazfit Balance na Slovensku. Zepp Flow však nie je dostupný a to ani v anglickom jazyku. Pokiaľ by ste ho chceli využívať, musíte si vytvoriť nové konto a zvoliť si niektorú z anglicky hovoriacich krajín ako región účtu.

Za pozvanie na MWC ďakujeme spoločnosti Orange Slovensko.

Zdroj: Amazfit, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit