Jeho predchodca je na Slovensku v predaji od jari 2024.

Xiaomi sa pripravuje na predstavenie novej generácie fitnes náramku Xiaomi Smart Band 9 Pro. Naznačujú to informácie portálu ytechb.com, ktorý zverejnil aj prvé fotografie pripravovaného náramku. Tie prezrádzajú, že dizajn sa nedočká výraznejších zmien a bude prakticky totožný ako pred rokom.

Bohužiaľ, detailnejšie informácie o technických parametroch nie sú zatiaľ dostupné, takže na konkrétne špecifikácie si budeme musieť počkať.

Aktuálna generácia, Xiaomi Smart Band 8 Pro, bola predstavená v lete minulého roka v Číne a na slovenský trh prišla na jar tohto roka. Ponúka 1,74-palcový AMOLED displej s rozlíšením 336 × 480 pixelov a maximálnym jasom 600 nitov. Obnovovacia frekvencia je 60 Hz.

Xiaomi Smart Band 9 ProZdroj: ytechb.com
Xiaomi Smart Band 9 Pro

Predstavený bude možnože už 23. októbra

Je možné, že rendery portálu ytechb.com mierne skresľujú rozmery fitnes náramku Smart Band 9 Pro, avšak môj prvý dojem bol taký, že hoci Xiaomi výraznejšie nemenil dizajn, možnože mierne zmenil jeho formát. Displej sa javí, že je o trochu širší.

Ak je tomu naozaj tak, potom by Xiaomi Smart Band 9 Pro mohol byť atraktívnou konkurenciou aj pre niektoré hranaté hodinky, ako je Huawei Watch Fit 3 či Amazfit Active. Počkajme si však na oficiálne špecifikácie displeja.

Je takmer isté, že Xiaomi Smart Band 9 Pro sa bude od základného fitnes náramku Xiaomi Smart Band 9 odlišovať nielen väčším displejom, ale aj zabudovaným GPS. Otázkou je, či jeho globálna verzia ponúkne aj NFC platby alebo nie.

Fitnes náramok Xiaomi Smart Band 9 Pro by mohol byť oficiálne predstavený spoločne so smartfóny série Xiaomi 15. Tie budú pre čínsky trh oznámené už 23. októbra 2024. Na Slovensko by sa mali predstavené novinky dostať na jar budúceho roka.

Xiaomi Smart Band 8 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 8 Pro pôsobí na tomto obrázku dojmom, že má užší displej ako pripravovaný Smart Band 9 Pro. Môže ísť však iba o vizuálny klam oboch renderov

Zdroj: ytechb

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit