Amazfit zahájil predaj najnovších hodiniek, ktoré pripomínajú Apple Watch.

Amazfit Active boli oficiálne predstavené koncom októbra 2023 a v týchto dňoch sa dostávajú do predaja aj na Slovensku. Ide o lacné a štýlové hodinky, ktoré sú ľahké a pohodlné na nosenie a ich dizajn pripomína Apple Watch. Amazfit Active ponúkajú dobré funkcie a výdrž až 14 dní, pričom príjemne potešia cenou, ktorá začína na úrovni 129,90 eura.

Amazfit Active sú priamym nástupcom hodiniek Amazfit GTS 4 a GTS 4 Mini. Ponúkajú 1,75-palcový AMOLED displej s rozlíšením 390 × 450 pixelov. Ich konštrukcia je z hliníka a plastu, resp. z ocele a plastu v prípade levanduľovo fialovej verzie, ktorá je o niečo drahšia a stojí 149,90 eura. Displej chráni temperované sklíčko s povrchovou úpravou proti odtlačkom prstov.

Hodinky majú hmotnosť iba 24 gramov bez remienka, resp. 27 gramov v prípade oceľovej verzie. Odolnosť voči vode je na úrovni 5 ATM, takže s nimi môžete plávať.

Amazfit Active ponúkajú funkciu Zepp Coach, majú viac ako 120 športových režimov a k dispozícii sú aj tradičné zdravotné funkcie, ako je meranie celodňového tepu, stresu, okysličenia krvi a analýza spánku. Hodinky majú bližšie nešpecifikovaný senzor tepu, s ktorým som sa doteraz v Amazfit hodinkách nestretol. Vo výbave je aj jednopásmový GPS čip.

Amazfit ActiveZdroj: Amazfit
Amazfit Active

Z hľadiska zdravotných funkcií poteší, že súčasťou hodiniek je metrika Readiness. Tá prišla na trh s modelom Amazfit Balance a vyhodnocuje variabilitu srdcového tepu (HRV) počas noci a ďalšie parametre. Na ich základe určí vašu pripravenosť na deň. V praxi to znamená, že hodinky vám povedia, ako dobre ste počas spánku regenerovali. Pre niektorých používateľov môže ísť o užitočnú spätnú väzbu.

Amazfit Balance ponúkajú aj Bluetooth telefonovanie, majú malé úložisko na hudbu (iba 250 MB) a k dispozícii je aj tradičná výbava inteligentných funkcií Amazfit hodiniek, ako sú vernostné karty, to-do list, hlasové poznámky a podpora aplikácií tretích strán, vďaka ktorým si môžete do hodiniek napríklad zrkadliť pokyny z Google Máp, pokiaľ používate Android telefón.

Bezkontaktné platby cez Zepp Pay k dispozícii nie sú. Výdrž batérie dosahuje až 14 dní, resp. 10 dní v prípade intenzívneho používania hodiniek.

Amazfit Active sa v týchto dňoch dostávajú do predaja aj na Slovensku. Cena je 129,90 eura pre hliníkovú verziu, ktorá je dostupná v čiernej a ružovej farbe. V predaji bude aj fialová verzia s oceľovou konštrukciou. Tá je o 20 eur drahšia, stojí 1490,90 eura.

Amazfit ActiveZdroj: Amazfit
Amazfit Active

Zdroj: Amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit