Globálna verzia bola predstavená koncom februára.

Doplnené: Článok som zaktualizoval a doplnil, nakoľko Xiaomi Smart Band 8 Pro je už oficiálne v predaji na Slovensku.

Fitnes náramok Xiaomi Smart Band 8 Pro bol predstavený v lete 2023 pre čínsky trh. Jeho globálne uvedenie prebehlo počas veľtrhu MWC 2024, ktorý sa uskutočnil koncom februára. Odvtedy je náramok v predaji aj na Slovensku za cenu 74,90 eura.

Smart Band 8 Pro ponúka 1,74-palcový AMOLED displej s rozlíšením 336 × 480 pixelov, frekvenciou 60 Hz a maximálnym jasom 600 nitov. Dizajn náramku je elegantnejší, má kovový rám a k dispozícii sú nové štýlovejšie remienky.

Náramok má hrúbku len 9,99 mm a váži 22,5 g bez remienka. Displej chráni sklo Gorilla Glass Victus a poteší aj automatická zmena jasu displeja.

Xiaomi Smart Band 8 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 8 Pro

Xiaomi Smart Band 8 Pro ponúka celodňové monitorovanie tepu, stresu a okysličenia krvi a analýzu spánku. Náramok využíva nový optický senzor tepu, ktorý by mal zabezpečiť presnejšie meranie v porovnaní s predchodcom. K dispozícii je 150 športových režimov a odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM.

Hlavný rozdiel medzi Xiaomi Smart Band 8 a verziou Pro spočíva najmä v tom, že Smart Band 8 Pro má väčší displej a obsahuje zabudované GPS. Ide o jednopásmový multi-GNSS čip, ktorý podporuje navigačné systémy GPS, GLONASS, Galileo, Beidou a QZSS. Vďaka tomu vám náramok vytvorí mapu vonkajšieho cvičenia aj bez nutnosti mať pri sebe spárovaný smartfón.

Bohužiaľ, Xiaomi Smart Band 8 Pro neponúka v globálnej verzii NFC platby cez Xiaomi Pay. Náramok sľubuje výdrž až 14 dní v štandardom režime používania, resp. 6 dní v always-on režime.

Xiaomi Smart Band 8 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi Smart Band 8 Pro

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit