Modely tejto série stále patria medzi špičku v segmente multifunkčných outdoorových hodiniek.

Platí to aj takmer tri roky po ich uvedení na trh. Teraz, vďaka novej aktualizácii, sú pridané rôzne malé vylepšenia a odstránené aj viaceré chyby. Používanie všetkých modelov série je tak ešte pohodlnejšie.

Nový softvér 21.80 je aktuálne dostupný pre 10 % používateľov prostredníctvom OTA aktualizácie, ale aj prostredníctvom služby Garmin Express, ktorá je dostupná pre PC a počítače Mac. Garmin bude aktualizáciu postupne sprístupňovať ďalším používateľom, aktuálny stav si môžete skontrolovať na jeho webe.

Hoci hodinky série fēnix 6 už nepatria k TOP modelom spoločnosti Garmin, stále majú čo ponúknuť. Garmin si je toho vedomý, čiže spoje hodinky aktualizuje aj takmer tri roky od ich uvedenia na trh. Predchádzajúce aktualizácie boli síce zamerané na nové funkcie, avšak tá aktuálna opravuje niektoré známe problémy.

Opravený je aj jeden z  hlavných problémov, ktorý zapríčiňoval, že celkový čas behu, chôdze alebo nečinnosti sa nerovnal celkovému času zobrazenému na inteligentných hodinkách alebo v aplikácii Garmin Connect. 

Takisto je pridaná možnosť odstrániť silový tréning v zariadení. Opravený by mal byť aj problém s opätovným počítaním krokov, ktoré zlyhalo práve po dokončení silového tréningu, ako aj ďalšie problémy s krokmi.

Nová verzia firmvéru opravuje problémy aj pri aktivite Jumpmaster, pri ktorej neboli správne aktualizované údaje o nadmorskej výške. Pri Chôdzi je možné opäť použiť klávesovú skratku Metronóm, pričom v aplikácii Connect IQ boli odstránené viaceré problémy súvisiace s nesprávnym zobrazením batérie.

Aktualizácia by však mala opraviť aj jeden vážnejší problém, ktorý mohol zapríčiniť problémy pri spustení hodiniek série fēnix 6.

Séria Garmin fēnix 6
Séria Garmin fēnix 6

Zdroj: NotebookCheck

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.