Amazfit Balance sú v podstate Amazfit GTR 5. generácie.

Doplnené: Hodinky Amazfit Balance som otestoval, ich recenziu nájdete TU.

Amazfit oficiálne predstavil svoje najnovšie smart hodinky. Nazývajú sa Amazfit Balance a ide o najnovšiu generáciu lifestylových hodiniek, ktoré sa v minulosti nazývali Amazfit GTR.

Balance prinášajú zlepšený dizajn, ktorý vychádza z hodiniek Amazfit GTR 4. Vo výbave sa nachádza horné tlačidlo s dizajnom otočnej korunky, ktoré umožňuje aj ovládanie otáčaním. K dispozícii je tiež spodné tlačidlo.

Balance majú hliníkové puzdro a 1,5-palcový AMOLED displej s rozlíšením 480 × 480 pixelov. Maximálny jas je 1500 nitov, čo je dôležité zlepšenie, takže hodinky by mali ponúknuť lepšiu čitateľnosť aj na priamom slnečnom svetle. Amazfit uvádza, že displej obsahuje povrchovú úpravu, ktorá má minimalizovať odlesky a odtlačky prstov.

Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

Bezkontaktné platby cez Zepp Pay. Aj na Slovensku

Amazfit Balance prinášajú viacero kľúčových zlepšení. Z hľadiska inteligentných funkcií je najväčšou novinkou podpora bezkontaktných platieb cez funkciu Zepp Pay. Tá funguje s platobnými kartami Mastercard a to aj na Slovensku.

Službu Zepp Pay podporuje 365.bank. Pokiaľ máte inú banku, Zepp Pay môžete na Slovensku využívať cez Curve kartu.

Amazfit Balance prinášajú bezkontaktné platby cez Zepp Pay. Platobnú kartu si pridáte do hodiniek cez aplikáciu Zepp. Podmienkou je, aby túto službu podporovala vaša banka

Nová metrika Readiness a voliteľné predplatné Zepp Aura

Veľkou novinkou medzi zdravotnými funkciami je nová metrika Readiness. Tá vyhodnocuje vašu pripravenosť na deň, pričom berie do úvahy pokojový tep, ale aj variabilitu srdcového tepu počas noci. Priamo v aplikácii Zepp si môžete pozrieť číselnú hodnotu variability srdcového tepu (HRV). Hodinky tiež merajú zmenu teploty pokožky a do úvahy berú aj kvalitu spánku.

Pokročilé merania tepu, variability srdcového tepu a teploty prináša nová generácia optického senzora tepu s názvom BioTracker 5.0. Som zvedavý na jeho presnosť, nakoľko v prípade štvrtej generácie som mal k presnosti merania výhrady.

Funkcia Readiness ponúka personalizované odporúčania, ako môžete zlepšiť pripravenosť na deň či regeneráciu. Tieto odporúčania sú súčasťou voliteľnej platenej služby Zepp Aura, ktorá je už dostupná aj v Európe. Súčasťou hodiniek Balance je 3-mesačné predplatné služby zadarmo, ak si aktivujete ročné členstvo (60 eur, mesačné členstvo stojí 10 eur).

Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance majú nový optický senzor tepu BioTracker 5.0

Meranie stavby tela a dvojpásmové GPS

Ďalšou novinkou je meranie kompozície tela cez bioelektrickú impedanciu. Takúto funkciu ponúkajú aj hodinky Samsung Galaxy Watch a v prípade Amazfit Balance to funguje rovnako – stačí priložiť dva prsty k dvom tlačidlám. Amazfit však ponúkne aj voliteľné príslušenstvo vo forme podložky, ktorá vám umožní presnejšie zmerať stavbu celého tela.

Amazfit Balance sú vybavené dvojpásmovým GPS. To však nie je novinka, nakoľko túto technológiu využívali aj hodinky Amazfit GTR 4.

Amazfit BalanceZdroj: TOUCHIT
Amazfit Balance

Výdrž až 14 dní, cena 250 eur

Amazfit Balance majú odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM a tradičnú výdrž až 14 dní bežného používania, resp. 7 dní intenzívneho používania. V prípade Always-on režimu dosahuje výdrž 6 dní. Výdrž batérie v rámci kontinuálneho používania GPS sa pohybuje od 26 do 47 hodín.

Amazfit čoskoro predstaví aj hranatú verziu hodiniek Amazfit Balance – nástupcu modelov Amazfit GTS. Nazývať sa bude Amazfit Active.

Amazfit Balance budú na Slovensku v predaji v priebehu septembra za cenu 249,90 eur. Recenziu hodiniek pripravujem.

Zdroj: Amazfit, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit