Ak chcete bezkontaktné platby, hodinky si musíte kúpiť zo slovenskej, českej alebo európskej distribúcie.

Amazfit Balance sú určite najlepšie hodinky, ktoré tento výrobca uviedol na trh za posledné roky. Kombinujú dobrú cenovku, elegantný dizajn, veľký AMOLED displej a nadštandardnú výbavu inteligentných, zdravotných a športových funkcií vo svojej kategórii.

Jedným z kľúčových zlepšení je nová funkcia s názvom Zepp Pay, ktorá umožňuje hodinkami Amazfit Balance bezkontaktne platiť, a to aj na Slovensku. Podpora slovenských bánk je síce pomerne chudobná, avšak to sa dá jednoducho vyriešiť pomocou Curve karty.

Platenie Amazfit hodinkami cez Zepp PayZdroj: TOUCHIT
Nastavenie funkcie Zepp Pay. Všimnite si ikonu v pravom spodnom rohu na prvom obrázku zľava

Pokiaľ však chcete bezkontaktné platby cez Zepp Pay využívať, dajte si pozor, odkiaľ hodinky Amazfit Balance kupujete. Ak si ich objednáte z AliExpress alebo z iných čínskych či ázijských obchodov, je takmer isté, že funkciu Zepp Pay v hodinkách nenájdete. Dôvodom sú určité regionálne rozdiely medzi hodinkami, a to aj napriek tomu, že čínske e-shopy prezentujú, že predávajú globálnu verziu hodiniek Amazfit Balance.

Istejšie teda bude, pokiaľ si Amazfit Balance kúpite z lokálnej (českej alebo slovenskej) distribúcie, prípadne v rámci Európy. V prípade dobre známych a spoľahlivých českých a slovenských obchodov môžete hodinky jednoducho reklamovať a rýchlejšie vyriešite prípadné komplikácie.

Pokiaľ ste si Amazfit Balance už kúpili a neviete nájsť funkciu Zepp Pay, prečítajte si môj návod TU. Ten vás prevedie krok za krokom ako bezkontaktné platby v Amazfit hodinkách aktivovať. A pokiaľ funkciu Zepp Pay nevidíte, a hodinky ste kúpili zo slovenského alebo českého obchodu, určite kontaktujte predajcu.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit