Rodina hodiniek Amazfit Cheetah sa rozšírila o tretí model.

Amazfit predstavil tretie hodinky radu Amazfit Cheetah. Ide o bežecké, resp. športové hodinky, ktoré boli doteraz dostupné vo verziách Amazfit Cheetah Pro a Amazfit Cheetah (Round). Novinkou je model Amazfit Cheetah Square, čo je hranatá alternatíva k základnej verzii hodiniek.

Cheetah Square ponúkajú 1,75-palcový hranatý AMOLED displej s rozlíšením 390 × 450 pixelov a maximálnym jasom 1000 nitov. Hodinky sú tiež výrazne ľahšie ako ostatné modely radu Cheetah, ktoré sú tiež veľmi ľahké, a ich hmotnosť je iba 25 gramov bez remienka, resp. 37 gramov s remienkom.

Amazfit Cheetah SquareZdroj: Amazfit
Amazfit Cheetah Square

Výdrž 4 až 8 dní a dvojpásmové GPS

Nízka hmotnosť sa však prejavila na výdrži batérie, ktorá je kratšia – Cheetah Square majú výdrž 8 dní bežného používania, resp. až 4 dni intenzívneho používania. Pokiaľ budete s hodinkami každý deň športovať, počítajte skôr so 4 dňami. V prípade aktívneho záznamu GPS je výdrž od 13 hodín do 28 hodín kontinuálneho používania – v závislosti od nastavenia presnosti.

Ostatné vlastnosti a parametre sú totožné s ostatnými hodinkami radu Cheetah. Hlavným lákadlom je dobrá presnosť záznamu dvojpásmového GPS čipu (hodinky treba používať v GPS režime najvyššej presnosti), ktorá patrí k tomu najlepšiemu, čo dnes môžete získať v hodinkách v cene do 250 eur. Presnosť záznamu je dobrá aj v priamom porovnaní s drahšími Garmin hodinkami, čo potvrdilo aj moje testovanie modelu Pro.

Amazfit Cheetah SquareZdroj: Amazfit
Amazfit Cheetah Square

Offline mapy a úložisko na hudbu

Amazfit Cheetah Square tiež ponúkajú podporu pre offline mapy (ďalšie informácie o tom, ako fungujú, nájdete v recenzii), funkciu Zepp Coach, ktorá vám vygeneruje tréningový plán a nadštandardné inteligentné funkcie v segmente športových smart hodiniek. K dispozícii je podpora pre pripojenie hrudného pásu cez Bluetooth.

Amazfit Cheetah Square má vo výbave aj 2,3 GB úložisko, do ktorého si môžete uložiť hudobné súbory a offline mapy. Odolnosť voči vode je na úrovni 5 ATM, takže s hodinkami môžete aj plávať. Funkciu Bluetooth telefonovania hodinky neponúkajú, tú má vo výbave iba model Pro.

Amazfit Cheetah Square sú v predaji na Slovensku za 235 eur.

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit