Do kalendára si poznačte 25. október.

Amazfit má náročnú jeseň. Tento výrobca smart hodiniek predstavil začiatkom septembra hodinky Amazfit Balance, ktoré som recenzoval a označil som ich za najlepšie Amazfit hodinky za posledné roky. Dôvodov je niekoľko – výrobca pridal nové funkcie, ako je metrika Readiness, ktorá meria variabilitu srdcového tepu. Hodinky pomocou nej a na základe ďalších faktorov vyhodnocujú vašu regeneráciu počas noci.

Pribudli tiež bezkontaktné platby cez Zepp Pay, ktoré fungujú aj na Slovensku. Amazfit Balance okrem toho ponúkajú dobrú presnosť merania tepu aj GPS (vzhľadom na cenu) a vo výbave majú viacero atraktívnych inteligentných, zdravotných a športových funkcií. Ak beriem do úvahu ich cenu, 249 eura, ide o lákavú ponuku, ktorá patrí k špičke na trhu v tejto cenovej kategórii.

Amazfit Active a Active Edge, ktoré vyzerajú ako T-Rex

Amazfit na sociálnej sieti X oznámil, že 25. októbra 2023 predstaví ďalšie hodinky. Je isté, že výrobca konečne oznámi hodinky Amazfit Active, ktoré by mali mať podobnú výbavu ako Amazfit Balance, avšak budú mať hranatý dizajn. Amazfit hovoril o modeli Active už počas predstavenia hodiniek Balance, nakoľko tie sú nástupcom modelu GTR 4. Amazfit Active sú pokračovateľom série Amazfit GTS (4).

Oficiálny obrázok naznačuje, že sa okrem Amazfit Active dočkáme ešte ďalších hodiniek. Náčrt dizajnu pripomína model T-Rex Ultra, ktorý bol špecifický troma bočnými vrúbkami a tie si môžete všimnúť aj v upútavke. Nové hodinky by sa však mali nazývať Amazfit Active Edge a ponúknu odolný dizajn na úrovni hodiniek T-Rex. Na ďalšie detaily si musíme počkať.

Všetko potrebné sa dozviete už 25. októbra 2023, avšak už teraz je zrejmé, že Amazfit má nové technológie (Readiness, platby cez Zepp Pay, nový senzor tepu) a je logické, že ich chce priniesť aj do svojich outdoorových a prémiových hodiniek.

Zdroj: Amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit