Nová generácia obľúbených hodiniek T-Rex je konečne tu.

Amazfit oznámil nový prírastok do série T-Rex. Ide o odolné smart hodinky, ktoré už v prípade predchádzajúcich generácií zaujali atraktívnou kombináciou odolnosť/dizajn/funkcie/cena. T-Rex boli v tomto smere vždy zaujímavou alternatívou aj pre hodinky Garmin Fénix, ak niekto chcel odolné hodinky za nižšiu cenu.

Amazfit T-Rex 3 prinášajú niekoľko užitočných zlepšení v porovnaní so skvelými T-Rex 2. Výrobca zlepšil dizajn aj konštrukciu hodiniek a do nových T-Rex zakomponoval viaceré nové funkcie z hodiniek Amazfit Balance vrátane bezkontaktných platieb cez NFC.

Detailné porovnanie s hodinkami T-Rex 2, ale aj T-Rex Ultra, si môžete prečítať TU.

Amazfit T-Rex 3Zdroj: Amazfit
Amazfit T-Rex 3

1,5-palcový AMOLED displej a oceľová luneta

T-Rex 3 majú 1,5-palcový AMOLED displej s rozlíšením 480 × 480 pixelov a maximálnym jasom 2000 nitov. Displej je o 16 % väčší v porovnaní s predchádzajúcou generáciou a zároveň má dvojnásobný maximálny jas, čo je vítané zlepšenie.

Konštrukcia poteší novou oceľovou lunetou okolo displeja, ktorá je príjemným spestrením polymérovej konštrukcie. Ochranné sklíčko displeja je typu Gorilla Glass 3. Hodinky majú odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM a spĺňajú aj certifikácie potápania EN13319 a ISO6425. Výrobca uvádza, že sa s nimi môžete potápať do hĺbky 45 metrov.

T-Rex 3 môžete používať v extrémne nízkych teplotách až pri -30 °C. Zároveň disponujú odolnosťou na úrovni vojenských štandardov, takže by mali prežiť nárazy, pády a celkovo náročné outdoorové používanie. Rozmery hodiniek sú 48,5 × 48,5 × 13,8 mm, hmotnosť je 68,3 gramu. Priložený remienok je zo silikónu, jeho šírka je 22 mm. Hodinky sú dostupné vo verzii s čiernym a červeným remienkom.

Amazfit T-Rex 3Zdroj: Amazfit
Amazfit T-Rex 3

Zepp OS 4 s AI asistentom, ktorý reaguje aj na slovenské povely

Amazfit T-Rex 3 majú predinštalovaný operačný systém Zepp OS 4 so zabudovaným AI asistentom Zepp Flow. Tento asistent už najnovšie (neoficiálne) reaguje aj na slovenské povely, ktoré si na pozadí preloží do angličtiny a vykoná ich. Môžete ho používať pomocou zabudovaného mikrofónu. T-Rex 3 však neobsahujú reproduktor, takže funkciu Bluetooth telefonovania stále neponúkajú.

Hodinky dostali do výbavy aj vynovený senzor tepu, ktorý umožňuje meranie tepu, pokojového tepu, okysličenia krvi, stresu, teploty pokožky. T-Rex 3 tiež merajú variabilitu srdcového tepu (HRV) počas noci a vyhodnocujú metriku Readiness. Zabudovaný senzor teploty dokáže merať aj teplotu vody.

K dispozícii je viac ako 170 športových režimov vrátane potápania, ultramaratónu a nového zlepšeného silového tréningu. Hodinky obsahujú bezplatné offline mapy s kontúrami a navigačnými funkciami. Samozrejmosťou je dvojpásmové GPS, pričom Amazfit sľubuje ešte vyššiu presnosť záznamu GPS ako v prípade hodiniek T-Rex 2.

Amazfit T-Rex 3Zdroj: Amazfit
Amazfit T-Rex 3

NFC platby a výdrž až 27 dní

T-Rex 3 ponúkajú aj bezkontaktné NFC platby cez funkciu Zepp Pay, ktorá funguje aj na Slovensku. Novinkou je tiež 32 GB úložisko, do ktorého si okrem offline máp môžete uložiť hudbu a prehrávať ju priamo z hodiniek.

Amazfit T-Rex 3 ponúkajú 700 mAh batériu. Sľubujú výdrž až 27 dní bežného používania, resp. takmer 2 týždne intenzívneho používania. Výdrž počas záznamu GPS dosahuje 42 až 180 hodín kontinuálneho používania v závislosti od nastavenia presnosti záznamu.

T-Rex 3 sú už v predaji. Ich cena, ak beriem do úvahy pomer odolnosť a funkcie, je atraktívna. Stoja 300 eur.

Amazfit T-Rex 3Zdroj: TOUCHIT
Amazfit T-Rex 3

Zdroj: Amazfit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit