Dostanú nový systém pripojenia remienkov.

Apple pripravuje 10-tu generáciu obľúbených smart hodiniek Apple Watch, ktorá by mala so sebou priniesť nové zdravotné funkcie, ale aj zmenu dizajnu. Kľúčovou vlastnosťou nového dizajnu by mal byť kompletne zmenený systém pripojenia remienkov.

Všetky doterajšie Apple Watch už takmer 9 rokov využívajú ten istý mechanizmus so špeciálnymi konektormi, ktoré zacvaknú do puzdra hodiniek. Tento systém je spoľahlivý a overený, avšak zaberá zbytočne veľa miesta. Apple preto vymyslel nový systém, ktorý využíva magnetické prichytenie remienkov a práve tento systém by mal debutovať v hodinkách Apple Watch, ktoré budú predstavené v roku 2024.

Keďže bude nový systém pripojenia remienkov zaberať menej miesta, Apple môže využiť ušetrený priestor na zväčšenie batérie alebo ostatných komponentov, resp. na zakomponovanie väčšieho počtu komponentov.

Existenciu nového magnetického systému na pripojenie remienkov potvrdilo na internete viacero zdrojov. Leaker Kosutami dokonca tvrdí, aby ste svoje staré remienky pre Apple Watch predali, pretože budú nepoužiteľné.

Niektoré médiá, napríklad 9to5Mac, sa však pohrávajú s myšlienkou, že Apple by mohol uviesť na trh špeciálny adaptér, ktorý umožní k Apple Watch s magnetickým systémom prichytenia remienkov pripojiť aj existujúce remienky. Rovnako sa polemizuje o tom, či nový magnetický systém dostanú aj budúce Apple Watch Ultra, ktoré vyžadujú čo najsilnejšie pripojenie remienkov.

Odpovede na tieto otázky však spoznáme asi až v septembri 2024, keď Apple predstaví novú generáciu Apple Watch.

Zdroj: Kosutami, 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit