Projekt, ktorý by umožnil používanie Apple Watch s Androidom, mal označenie Project Fennel.

Portál Bloomberg prezradil, že Apple pripravuje technológiu, ktorá umožní merať tlak pomocou hodiniek Apple Watch a zosumarizoval aj aktuálny stav dlho očakávanej funkcie na meranie glukózy v krvi, ktorú mali vraj ponúknuť už prvé Apple Watch z roku 2015. Okrem toho sa však v článku Marka Gurmana objavil aj ďalší zaujímavý fakt – Apple reálne pracoval na tom, aby Apple Watch fungovali aj s Android smartfónmi.

Tento projekt sa interne nazýval Project Fennel a jeho cieľom bolo osloviť milióny používateľov, ktorí používajú zariadenie so systémom Android. Apple zároveň mohol osloviť používateľov v krajinách, kde sa mu zatiaľ až tak nedarí z hľadiska predaja smartfónov.

Apple Watch Series 8 a Apple Watch SE 2. generácieZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Apple Watch Series 8 a Apple Watch SE 2. generácie

Projekt bol takmer dokončený

Bloomberg tvrdí, že projekt sa nachádzal v pokročilom štádiu vývoja a bol takmer dokončený, keď sa ho Apple rozhodol zrušiť. Pokiaľ sa zamýšľate nad tým, prečo Apple zrušil takmer hotový projekt, dôvodom je vraj iPhone. Apple považuje hodinky Apple Watch za jeden z dôvodov, ktorý zvyšuje predaje iPhonov. Pokiaľ by Apple Watch fungovali aj s Androidom, určitá časť ich používateľov by si iPhone nekúpila.

Na druhej strane, možno by Apple Watch motivovali používateľov práve k tomu, aby Android smartfón vymenili za iPhone. O tom je však neskoro špekulovať.

Bližšie detaily o projekte Fennel nie sú dostupné a tak môžeme iba polemizovať, že ako by si hodinky od Applu rozumeli s Android smartfónmi, a aké by mala táto kombinácia obmedzenia. Dali by sa do Apple Watch sťahovať aplikácie tretích strán, ktoré by fungovali aj s Androidom? Alebo by bol dôraz kladený najmä na zdravotné a športové funkcie? To sa už bohužiaľ nedozvieme.

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit