Nový model síce prichádza iba s novou farbou, Apple si však pripravil aj niekoľko softvérových zlepšení.

Apple oficiálne oznámil novú generáciu smart hodiniek Apple Watch Series 10. Ak ste čakali aj nové Apple Watch Ultra 3, pravdepodobne ste po skončení podujatia zostali sklamaní. Apple novú generáciu nepredstavil a jedinou novinkou série Ultra je tak nový čierny model hodiniek Ultra 2. O ňom sa mimochodom špekulovalo už pred rokom.

Apple Watch Ultra 2 v čiernej farbe prinášajú totožnú výbavu ako jeho šedá verzia. Majú 49 mm čierne titánové puzdroodolnosť voči vode na úrovni 10 ATM a môžete sa s nimi reálne potápať do hĺbky 40 metrov. Hodinky spĺňajú vojenské štandardy odolnosti MIL-STD 810H, vo výbave je špeciálne akčné tlačidlo a dvojpásmové GPS. Poháňa ich čip S9 a majú displej s maximálnym jasom až 3000 nitov.

Apple Watch Ultra 2Zdroj: Apple
Apple Watch Ultra 2

Nová aplikácia Príliv, vyhodnocovanie spánkového apnoe a ďalšie zlepšenia

S príchodom tohtoročného čierneho modelu sa však používatelia hodiniek Apple Watch Ultra 2 môžu tešiť na niekoľko softvérových zlepšení. Apple zlepšil možnosti akčného tlačidla, pridal novú aplikáciu Príliv, ktorá vás informuje o situácii na pobreží a umožní prehrávať médiá priamo cez zabudovaný reproduktor.

Veľkou novinkou je aj nová zdravotná funkcia, ktorá umožňuje identifikovať príznaky spánkového apnoe. Je to bežná, ale závažná zdravotná porucha. Spôsobuje, že človek počas spánku prestáva dýchať, čo môže mať za následok poruchy prívodu kyslíka, nižšiu kvalitu spánku a ďalšie zdravotné komplikácie, ako je hypertenzia, srdcové poruchy, mŕtvica alebo kognitívne poruchy.

Apple Watch Ultra 2Zdroj: Apple
Apple Watch Ultra 2

Nová funkcia bude v priebehu septembra dostupná pre používateľov Apple Watch Series 10, Series 9 a Watch Ultra 2 vo viac ako 150 krajinách na celom svete. Pevne verím, že medzi nimi bude aj Slovensko.

Nové čierne Apple Watch Ultra 2 si už môžete predobjednať za 899 eur. V obchodoch budú od 20. septembra 2024. V predaji budú aj nové remienky.

Apple Watch Ultra 2Zdroj: Apple
Apple Watch Ultra 2

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit