Hodinky majú odolnosť na úrovni 10 ATM.

Prakticky všetky dnešné smart hodinky ponúkajú aspoň nejakú odolnosť voči vode. Štandardom je odolnosť na úrovni 5 ATM, čo znamená, že hodinky by mali prežiť sprchovanie, plávanie a šnorchlovanie. Nájdu sa však aj hodinky, ktoré majú vyššiu odolnosť, na úrovni 10 ATM. Tieto hodinky by mali teoreticky prežiť aj ponorenie do určitej hĺbky, ktorá však nie je konkrétne špecifikovaná. Výnimkou sú hodinky, ktoré spĺňajú potápačské štandardy.

Medzi hodinky s odolnosťou 10 ATM patria aj Apple Watch Ultra. Ich odolnosť v praxi neplánovane otestoval jeden Američan, ktorému sa hodinky uvoľnili z ruky počas potápania sa v hĺbke 10 metrov. Apple Watch Ultra sa následne ponorili na dno jazera Lake Travis s maximálnou hĺbkou 64 metrov.

Apple Watch Ultra po viac ako 3 mesiacoch na dne jazeraZdroj: 9to5mac.com
Apple Watch Ultra po viac ako 3 mesiacoch na dne jazera

Nie je známe, v akej konkrétnej hĺbke sa hodinky od Applu ocitli, avšak na dne jazera boli viac ako 3 mesiace. Ich majiteľ ich cez aplikáciu Nájsť označil ako Stratené. Na jeho prekvapenie ho však kontaktoval potápač, ktorý ich našiel a sfunkčnil po pripojení k nabíjačke. Hodinky mu vrátil a tie podľa jeho slov fungujú bez problémov.

Odolnosť Apple Watch, základného modelu, nedávno neplánovane otestoval aj jeden Brazílčan. Ten stratil hodinky počas plávania v mori. Nie je známe, v akej hĺbke Apple Watch skončili, avšak na dne mora boli viac ako deň. Aj tento prípad skončil šťastným koncom, nakoľko hodinky niekto našiel a po pripojení k nabíjačke ožili.

Zdroj: 9to5mac (1, 2)

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit