Budúci rok bude desiate výročie od predstavenia prvých Apple Watch.

Spoločnosť Apple údajne plánuje pre hodinky Apple Watch na rok 2024 (prípadne 2025) niekoľko významných vylepšení. Údajne sa budú volať Watch X a mohli by mať tenšie telo, nový mechanizmus upínania hodinkového remienka a priniesť i ďalšie zmeny.

O tom všetkom informoval vo svojom newslettri známy analytik a odborník na Apple Mark Gurman z agentúry Bloomberg. Ako tam spomenul, uvedením hodiniek Watch X plánuje spoločnosť Apple osláviť desiate výročie prvého vydania svojich hodiniek Watch.

Apple vraj zvažuje napríklad nový mechanizmus, ktorým sa remienok pripína k telu hodiniek. Ten súčasný zaberá relatívne dosť miesta, ktoré by sa dalo využiť napríklad na väčšiu batériu, alebo iné komponenty. Výrobca vraj preto testuje nový spôsob magnetického uchytenia remienka. Medzi ďalšie potenciálne zmeny patrí prechod na microLED displej či monitorovanie krvného tlaku.

Je možné, že Apple Watch X budú niečo podobné ako iPhone X v roku 2017. Ten bol tiež vydaný pri príležitosti desiateho výročia predstavenia prvého iPhonu a udal smer, ktorým sa jablčné telefóny uberajú dodnes. Bol napríklad prvým telefónom od Apple, ktorý nemal tlačidlo Home.

V tomto roku sa dočkáme deviatej generácie Apple Watch, ktorá by mala byť predstavená spolu s radom iPhone 15 v prvej polovici septembra. Podľa Gurmana však v porovnaní s minuloročnou generáciou prinesie iba mierne vylepšenia.

Zdroj: Bloomberg.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.