COROS predstavil mierne zlepšenú verziu svojich odolných hodiniek.

Hodinky COROS Vertix 2 boli oznámené v lete 2021. Po necelých troch rokoch prichádza na trh ich zlepšená verzia s názvom Vertix 2S, ktorá nepredstavuje plnohodnotnú novú generáciu, avšak do výbavy dostala niekoľko zaujímavých zlepšení.

Podobne ako Vertix 2, aj nový model má vo výbave 1,4-palcový MIP displej s rozlíšením 280 × 280 pixelov, zafírové ochranné sklíčko a titánovú konštrukciu. COROS dokázal mierne znížiť hmotnosť, takže hodinky sú ľahšie o 2 gramy – majú 70 gramov vo verzii s nylónovým remienkom a 87 gramov so silikónovým remienkom.

COROS Vertix 2SZdroj: COROS
COROS Vertix 2S

Nový senzor tepu a lepší záznam GPS

Rozmery hodiniek sú 50,3 × 50,3 × 16 mm a majú odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM. Mierne sa zvýšila hrúbka, a to z 15,7 mm na 16 mm – dôvodom je nový optický senzor tepu. Ide o rovnaký senzor, aký využívajú aj hodinky COROS Pace 3 a APEX 2 Pro. COROS takisto zoptimalizoval príjem GPS signálu pre lepší a presnejší záznam GPS. Hodinky využívajú dvojpásmový GPS čip.

Nový senzor tepu a presnejšie GPS sú dve hlavné zlepšenia modelu Vertix 2S v porovnaní so štandardnými hodinkami Vertix 2. Poslednou zmenou je zníženie výdrže batérie zo 140 hodín na 118 hodín záznamu aktivity s GPS. Dôvodom nižšej výdrže je už spomenutý nový senzor tepu, ktorý je síce presnejší, ale má aj väčšiu spotrebu energie.

Vertix 2S dostanú do výbavy aj viacero softvérových zlepšení, avšak tie budú k dispozícii aj pre majiteľov hodiniek Vertix 2. Nové hodinky budú v predaji v troch farebných verziách (Earth, Moon, Space), ich cena je 699 eur.

COROS Vertix 2SZdroj: COROS
COROS Vertix 2S

Zdroj: COROS

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit