Zdá sa, že Apple stavil na istotu.

12. septembra 2023 predstavil Apple popri iPhonoch série 15 aj nové hodinky Apple Watch Series 9, ako aj druhú generáciu série Ultra – model Apple Watch Ultra 2. Minuloročné hodinky spoločnosti okrem zmien v softvéri však priniesli jednu dôležitú hardvérovú novinku v podobe výkonného čipu S9. Už len tento čip je dôvodom, prečo si v roku 2024 nevybrať predošlú generáciu, ale siahnuť rovno po modeli Apple Watch Ultra 2

Nové správy z prostredia spoločnosti zároveň naznačujú, že nadchádzajúce Apple Watch Ultra 3 nedostanú takmer žiadne hardvérové zmeny. Známy analytik Ming-Chi Kuo nielenže uviedol, že model Watch Ultra 3 sa môže na trh dostať už tento rok, čo je v rozpore s nedávnymi správami, ale dodáva, že hodinky budú uvedené už v septembri, spolu so sériou iPhone 16.

Apple Watch Series 9Zdroj: TOUCHIT
Apple Watch Series 9

Kuo v súvislosti s treťou generáciou Apple Watch Ultra spomína aj informácie, ktoré možno až tak nepotešia. Analytik tvrdí, že tento rok by sme nemali očakávať takmer žiadne veľké hardvérové ​​zmeny v porovnaní s Apple Watch Ultra 2. Táto správa je však v kontraste s Apple Watch X alebo Apple Watch série 10. Práve tieto dve série (alebo jedna séria) by mali dostať tenšie telo a magnetické remienky. Očakáva sa však, že všetky nové modely by mali do svojej výbavy dostať meranie krvného tlaku a detekciu spánkového apnoe

Apple Watch Ultra 2Zdroj: TOUCHIT
Apple Watch Ultra 2

Zdá sa však, že dizajn modelu Watch Ultra 3 bude na nerozoznanie od modelu Ultra 2, čo znamená, že aj od pôvodného modelu Ultra. Okrem rovnakého dizajnu nie je vylúčené, že Apple pre model Ultra pripraví užitočnejšie funkcie, ako iba “obyčajnú” zmenu dizajnu, ktorý je veľmi podarený a nie je potrebné ho meniť.

Medzi novinkami modelu Watch Ultra 3 by sme však určite privítali dlhšiu výdrž batérie na jedno nabitie, lepšiu podporu komunikačných aplikácií alebo ešte jasnejší displej, aj keď už ten v modeli Watch Ultra 2 je s maximálnym jasom na úrovni 3000 nitov skutočne veľmi dobre čitateľný aj na priamom slnečnom svetle. 

Apple Watch Series 8 a Apple Watch SE 2. generácieZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Apple Watch Series 8 a Apple Watch SE 2. generácie

Zároveň sa očakáva, že na jesennom podujatí spoločnosti Apple bude okrem Watch Ultra 3 a Watch Series 10/Watch X predstavená aj 3. generácia Apple Watch SE, čiže už teraz sa zdá, že tohtoročný jesenný zber jabĺk bude veľmi bohatý na novinky aj z oblasti nositeľnej elektroniky. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.