Všetci vedeli, že ten deň raz príde a on prichádza práve teraz.

Spoločnosť Google začne od utorka 6. júna presmerovávať používateľov platformy Fitbit na prihlasovanie do služby pomocou ich Google účtov. Táto možnosť bude zatiaľ dobrovoľná, od roku 2025 však už ľudia nebudú mať na výber a Google konto sa stane jedinou možnosťou na prihlasovanie, keďže pôvodné Fitbit účty chce vtedy technologický gigant úplne zrušiť.

V Google si však uvedomujú, že niektorí používatelia môžu mať v súvislosti s presunom obavy o súkromie a osobné údaje, preto už predtým predstavitelia firmy uviedli, že nebudú využívať informácie súvisiace so zdravím pre cielenie svojich reklám. Používatelia budú mať zároveň možnosť upraviť svoje údaje pri presune a budú ich môcť aj naďalej spravovať buď z aplikácie Fitbit, alebo zo stránky nastavení Google.

O kúpe Fitbitu Googlom sa začalo hovoriť prvýkrát v roku 2019, keď bola piatym najväčším dodávateľom nositeľných zariadením na svete. Po kontrole rôznymi regulačnými úradmi napokon došlo k finálnemu zavŕšeniu celej transakcie v januári 2021, keď firma Google za akvizíciu zaplatila 2,1 miliardy dolárov.

Fitbit bol založený v marci 2007, v kalifornskom San Franciscu ešte pod názvom Healthy Metrics Research. Už v októbri toho istého roku však zmenila svoj názov na Fitbit. V súčasnosti má spoločnosť asi 29 miliónov používateľov vo viac ako sto krajinách sveta.

Zdroj: Engadget.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.