Ponúknu vynovený optický senzor tepu a ďalšie zlepšenia.

Doplnené 31. 5. 2023: Hodinky boli oficiálne predstavené. Oficiálne informácie si môžete prečítať v samostatnom článku.

Web WinFuture.de zverejnil bohatú fotogalériu pripravovaných hodiniek od Garminu. Ten podľa informácií portálu predstaví na prelome mája a júna zdokonalené verzie svojich vlajkových lodí Fénix 7 a Epix 2. generácie s prívlastkom Pro.

Nové smart hodinky by mali dostať do výbavy vynovený optický senzor tepu a pár nových funkcií, pričom Epix Pro 2. generácie budú dostupné celkovo v troch veľkostiach, čo je žiadaná zmena v porovnaní so základným modelom, ktorý bol vyrobený iba v 47 mm veľkosti:

  • 42 mm (ekvivalent hodiniek Fénix 7S)
  • 47 mm (rovnaká veľkosť ako pôvodné Epix 2)
  • 51 mm (ekvivalent Fénix 7X)

S novým optickým senzorom tepu a novými funkciami

Aj v prípade Fénix 7 Pro by mali byť k dispozícii tri veľkosti – Fénix 7S Pro (pravdepodobne 42 mm) Fénix 7 Pro (pravdepodobne 47 mm) a Fénix 7X Pro (pravdepodobne 51 mm).

WinFuture.de nemá k dispozícii žiadne technické parametre ani ďalšie špecifikácie. Oficiálne fotky však potvrdzujú kľúčové parametre a všimol som si aj niekoľko noviniek – hodinky Fénix 7 Pro aj Epix Pro majú vo výbave nový optický senzor tepu. Môžeme špekulovať, či ponúkne meranie EKG alebo nie, resp. aké ďalšie zlepšenia prinesie. Spomína sa napríklad meranie teploty pokožky počas bežného nosenia.

Pribudnúť by mali aj nové športové režimy, ako je futbal, basketbal, hokej, volejbal a ďalšie. Na fotkách si môžete všimnúť aj novú metriku Hill Score, ktorá by mala vyhodnocovať vašu schopnosť behať do kopca.

Garmin Fénix 7X ProZdroj: Garmin / WinFuture
Garmin Fénix 7X Pro

Aká bude výdrž batérie?

Fotky hodiniek Fénix 7(7S, 7X) Pro naznačujú aj potenciálne zlepšenie displeja. Ich transflexný displej vyzerá byť podľa fotiek farebnejší ako v prípade základnej verzie, avšak počkajme si na samotné hodinky.

Fotky pripravovaných hodiniek tiež naznačujú aj možnú výdrž batérie:

  • Epix Pro 42 mm – 10 dní
  • Epix Pro 47 mm – 16 dní (rovnako ako v prípade Epix 2)
  • Epix Pro 51 mm – 31 dní
  • Fénix 7S Pro Solar – 14 dní (rovnako ako v prípade Fénix 7S Solar)
  • Fénix 7 Pro Solar – 22 dní (rovnako ako v prípade Fénix 7 Solar)
  • Fénix 7X Pro Solar – 37 dní (rovnako ako v prípade Fénix 7X Solar)
Garmin Fénix 7 ProZdroj: Garmin / WinFuture
Garmin Fénix 7 Pro

V oceľovej a titánovej verzii

Podobne ako základné verzie, aj modely Pro budú dostupné vo verziách z ocele, resp. z titánu so zafírovým ochranným sklíčkom. Odolnosť voči vode bude na úrovni 10 ATM a všetky modely ponúknu dvojpásmové GPS. V prípade hodiniek Fénix 7(7S, 7X) Pro bude k dispozícii aj solárne nabíjanie. Cena nových hodiniek, minimálne v prípade Epix Pro, by mala štartovať na úrovni 900 eur.

Mimochodom, niektorí českí predajcovia už na Slovensku dlhšiu dobu predávajú hodinky Fénix 7 Pro a Epix 2 Pro – ide však o štandardný model hodiniek Fénix 7, resp. Epix 2. generácie, ktorý sa odlišuje iba priloženými mapami Topo Czech Pro V4. Dá sa očakávať, že totožné pomenovanie môže spôsobiť zbytočné zmätky a komplikácie, keď Garmin o pár týždňov predstaví skutočnú Pro verziu svojich hodiniek.

Garmin Epix Pro 2. generácie (42 mm)Zdroj: Garmin / WinFuture
Garmin Epix Pro 2. generácie (42 mm)

Zdroj: WinFuture.de

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit