Garmin D2 Mach 1 Pro prinášajú podobné zlepšenia ako Pro verzia hodiniek Epix (Gen 2).

Garmin predstavil Pro verziu leteckých hodiniek D2 Mach 1, ktorou nadväzuje na základný model z apríla 2022. Garmin D2 Mach 1 Pro prinášajú podobné zlepšenia ako hodinky Epix Pro (Gen 2) – dostupné sú v novej, väčšej 51 mm veľkosti s 1,4-palcovým dotykovým AMOLED displejom s rozlíšením 454 × 454 pixelov. Ide o najväčší AMOLED displej, ktorý má Garmin aktuálne vo svojej ponuke.

Garmin D2 Mach 1 Pro dostali do výbavy zabudované LED svetlo, ktoré funguje ako plnohodnotná baterka, a hodinky tiež majú najnovší senzor tepu Garmin Elevate 5. generácie. Ten okrem zlepšenej presnosti merania tepu počas športovania, v náročných situáciách, ponúka aj meranie EKG.

Garmin D2 Mach 1 ProZdroj: Garmin
Garmin D2 Mach 1 Pro majú zabudované LED svetlo

Špeciálne letecké funkcie

D2 Mach 1 Pro sú vyrobené z titánu a vystuženého polyméru a ponúkajú zafírové ochranné sklíčko. Okrem tradičných zdravotných a športových funkcií, ktoré nájdete aj vo výbave hodiniek Garmin Epix Pro (Gen 2) 51 mm, majú navyše aj špeciálne letecké funkcie.

Znamená to, že hodinky ponúkajú rôzne funkcie, ktoré môžu piloti využívať pred letom, počas letu a po lete. K dispozícii je napríklad celosvetová letecká databáza, HSI, Direct-to a pohyblivá mapa, pričom všetky tieto funkcie sú dostupné bez pripojenia k telefónu.

Piloti tiež majú prístup k informáciám o počasí zo systémov NEXRAD, METAR, TAF a MOS a môžu si automaticky zaznamenávať lety – hodinky spustia záznam automaticky pri odlete a dáta, ako je dátum, trvanie, celkový čas letu a trasu prenesú do účtu na webe flyGarmin.com.

Garmin D2 Mach 1 ProZdroj: Garmin
Garmin D2 Mach 1 Pro ponúkajú špeciálne letecké funkcie

Zobrazia informácie o lietadle

Piloti sa tiež môžu pripojiť k aplikácii Garmin Pilot a preniesť letové plány do hodiniek, a to vrátane trasových bodov. Okrem toho môžu piloti, ktorí sú v lietadle so systémom PlaneSync, používať hodinky D2 Mach 1 Pro na prístup k palubnej doske lietadla a pristupovať k informáciám o jeho stave vrátane informácií o palive, elektrickom napájaní, databáze a polohe mimo lietadla.

Garmin D2 Mach 1 Pro sa predávajú v Európe za cenu 1650 eur.

Garmin D2 Mach 1 ProZdroj: Garmin
Garmin D2 Mach 1 Pro

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit