Ja by som ich nazval Lily 2.5.

Garmin má vo svojom portfóliu obrovské množstvo hodiniek. Špecifickým segmentom sú hodinky Garmin Lily, ktoré sú určené ženám a kladú hlavný dôraz najmä na dizajn. S príchodom nových hodiniek Lily 2 Active sa to však mierne mení – niežeby už nebol dizajn prvoradý, stále to tak je, avšak výrazne sa posilnili aj zdravotné a fitnes funkcie, v ktorých je Garmin jednotkou na trhu.

Garmin Lily 2 Active sú zlepšenou verziou hodiniek Garmin Lily 2, ktoré prišli na trh začiatkom roka 2024. Nový model, Lily 2 Active, by som definoval ako hodinky Lily 2.5, keďže prinášajú niekoľko dôležitých zlepšení.

Garmin Lily 2 ActiveZdroj: Garmin
Garmin Lily 2 Active

Zabudovaný GPS senzor a meranie HRV

Prvým veľkým zlepšením je zabudovaný GPS senzor. Vďaka nemu môžete s hodinkami vykonávať vonkajšie aktivity a športy aj bez toho, aby ste mali pri sebe spárovaný smartfón a hodinky vám zaznamenajú trasu vášho cvičenia. Vďaka zabudovanému GPS ponúkajú Lily 2 Active aj bežecké tréningové plány, ktoré vám navrhne funkcia Garmin Coach.

Lily 2 Active majú zlepšené zdravotné funkcie. Pribudla funkcia HRV Status na meranie variability srdcového tepu počas spánku. Novinkou sú tiež spánkové odporúčania a funkcia snímka zdravotného stavu, ktorá v priebehu 2 minút vyhodnotí aktuálnu hodnotu HRV a ďalšie parametre (tep, stres, dýchanie, SpO2). Táto funkcia môže byť užitočná, ak ju budete používať pravidelne v rovnaký čas – napríklad vždy ráno po zobudení.

Garmin Lily 2 ActiveZdroj: Garmin
Garmin Lily 2 Active

Nové športy a dlhšia výdrž

Lily 2 Active ponúkajú viacero športových režimov v porovnaní so štandardnou verziou hodiniek. Okrem iného pribudli režimy HIIT, joga, kardio, sila, pilates a ďalšie.

Nová verzia takisto ponúka takmer dvojnásobnú výdrž batérie, ktorá dosahuje až 9 dní bežného používania. V režime záznamu GPS je výdrž na úrovni 9 hodín kontinuálneho záznamu, takže hodinky bez problémov zvládnu aj dlhý beh či turistiku.

Lily 2 Active sú v porovnaní so štandardnou verziou hodiniek nepatrne väčšie (38 × 38 × 11 mm) a vo výbave majú bezkontaktné platby cez Garmin Pay. Ich cena je 350 eur, čoskoro budú dostupné na garmin.sk.

Garmin Lily 2 ActiveZdroj: Garmin
Garmin Lily 2 Active

Zdroj: Garmin, garmin.sk

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit