Garmin pripravuje uvedenie ďalších hodiniek.

Garmin nezaháľa ani v roku 2023 vydáva jedny smart hodinky za druhými. Výrobca už tento rok predstavil bežecké Forerunner 265 a Forerunner 965, odolné Instinct 2X Solar a v blízkej budúcnosti predstaví modely Fénix 7 Pro a Epix 2 Pro.

Ďalšou novinkou by mali byť smart hodinky Garmin Venu 3, ktoré sa objavili v databáze malajského regulátora SIRIM. To je úrad, ktorý schvaľuje zariadenia, ktoré sa dostanú do predaja v Malajzii. Podobné úrady majú aj ostatné krajiny. Informáciu priniesol portál gadgetsandwearables.

Údaje z databázy SIRIM neprezrádzajú veľa informácií, okrem toho, že hodinky získali schválenie 25. mája 2023, a že budú dostupné vo verziách Venu 3 a Venu 3Srovnako ako v prípade druhej generácie. Schválenie od regulátora tiež neznamená, že hodinky budú predstavené počas najbližších dní alebo týždňov – niekedy prídu na trh až niekoľko mesiacov od získania potrebného povolenia.

Garmin Venu 3 a Venu 3SZdroj: gadgetsandwearables
Garmin Venu 3 a Venu 3S

Kedy sa dostanú do predaja a aké funkcie ponúknu?

Odhadujem, že Garmin Venu 3 by mohli byť oficiálne predstavené začiatkom septembra na výstave IFA 2023. Garmin predstavil na tejto výstave prvú generáciu hodiniek Venu v roku 2019 a tiež aj minuloročný model Venu SQ 2. Dá sa predpokladať, že ak sa neobjavia komplikácie, výrobca by mohol opäť staviť na tento termín.

Garmin Venu 3 by mali tradične ponúknuť AMOLED displej a dá sa predpokladať, že dostanú do výbavy aj mikrofón a reproduktor, s ktorým prišli na trh hodinky Venu 2 Plus. Práve zabudovaný mikrofón by mal umožniť novú funkciu, o ktorej informuje the5krunnertvorbu hlasových poznámok. Znamená to, že si budete môcť uložiť krátky zvukový súbor, do 15 sekúnd, s vašou poznámkou.

Zatiaľ nie je známe, či Garmin umožní tvorbu hlasových poznámok aj v rámci bežného používania alebo iba v rámci cvičení, aby ste si takýmto spôsobom poznačili pocity z tréningu pre vlastné účely alebo pre vášho trénera. Novinkou vraj budú aj tanečné metriky, ktoré vyhodnocujú vaše tempo a počet krokov, ktoré spravíte počas tancovania.

Čo sa ostatných funkcií týka, dá sa predpokladať, že k dispozícii bude aj Bluetooth telefonovanie. Sám som zvedavý, či dostanú hodinky do výbavy EKG meranie (pokiaľ budú využívať nový optický senzor tepu) a či Garmin konečne odomkne niektoré z tréningových funkcií a metrík, ktoré v minulosti v týchto hodinkách vypínal, aby ich viac odlíšil od jeho športových modelov.

Zdroj: gadgetsandwearables, the5krunner

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit