Je to prekvapenie, minimálne pre mňa.

Garmin sprístupnil novú beta aktualizáciu na verziu 8.23 pre hodinky Garmin Venu 3, ktorá prináša viacero atraktívnych funkcií pre majiteľov týchto smart hodiniek. Garmin v nej pridal nové tímové, raketové a ďalšie športy a takisto aj bežecké funkcie, ktoré sú pre mňa príjemným prekvapením na pomery hodiniek radu Venu.

Venu 3 vo verzii 8.23 ponúkajú vyhodnocovanie bežeckého výkonu priamo z hodiniek a zároveň generujú viacero pokročilých bežeckých metrík. Nečakajte tak pokročilé dáta ako v prípade športových a outdoorových Garmin hodiniek v kombinácii s hrudným pásom, avšak vyhodnocovanie bežeckého výkonu a metrík priamo cez hodinky je na pomery tohto lifestylového modelu pomerne veľká vec.

Garmin v novej beta aktualizácii spustil aj meranie teploty pokožky počas spánku. O tejto funkcii sa už v minulosti špekulovalo a má prínos z hľadiska analýzy spánku a tiež v rámci sledovania ženského zdravia, ktoré majú Garmin hodinky výborne spracované, viď. redakčné poznatky v samostatnom článku TU.

Meranie teploty pokožky bolo pôvodne uvedené v zozname zmien pre verziu 8.23. Garmin neskôr túto funkciu zo zoznamu zmien odstránil. Predpokladám však, že funkcia na meranie teploty pokožky počas spánku príde do hodiniek Venu 3 v blízkej budúcnosti. Dostať by ju mohli aj ďalšie Garmin hodinky so senzorom tepu Garmin Elevate 5. generácie. Ide najmä o hodinky Garmin Fénix 7 Pro a Epix Pro (Gen 2).

Nedočkavci si môžu stiahnuť beta aktualizáciu do hodiniek Venu 3 podľa postupu na webe Garminu. Finálnej verzie pre širokú verejnosť by sme sa mali dočkať v priebehu 4 až 6 týždňov, možnože aj skôr.

Zdroj: Garmin

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit