Vo výbave má niekoľko nových funkcií.

Garmin oficiálne predstavil lifestylové smart hodinky Garmin Venu 3 a Venu 3S, ktoré priamo nadväzujú na obľúbené modely Venu 2/2S a Venu 2 Plus.

Hodinky sú dostupné v dvoch veľkostiach. Venu 3 majú rozmery 45 × 45 × 12 mm a 1,4-palcový AMOLED displej s rozlíšením 454 × 454 pixelov. V prípade menšej verzie, Venu 3S, je k dispozícii 1,2-palcový AMOLED displej s rozlíšením 390 × 390 pixelov. Rozmery menších hodiniek sú 41 × 41 × 12 mm. V oboch prípadoch je puzdro vyrobené z polyméru, luneta je oceľová a ochranné sklo je Gorilla Glass 3. generácie.

Venu 3 dostali do výbavy niekoľko nových funkcií. Konečne pribudla funkcia, ktorá umožňuje rozpoznať a zaznamenať zdriemnutia a Garmin zlepšil aj spánkové funkcie. Nový spánkový koučing by mal dávať používateľom odporúčania, ako dlho by mali spať a ďalšie užitočné rady.

Garmin Venu 3Zdroj: Garmin
Garmin Venu 3

Pribudli funkcie Ranné hlásenia a Stav HRV, zlepšila sa analýza cvičení

Venu 3 tiež prinášajú funkcie Ranné hlásenie a Stav HRV, takže dokážu merať variabilitu srdcového tepu počas noci – rovnako ako prsteň Oura Ring. Obe tieto funkcie som si v minulosti obľúbil pri testovaní novších modelov radu Forerunner, Fénix či Epix. Zlepšila sa tiež funkcia Body Battery, ktorá by podobne ako spánkový koučing mala zobrazovať personalizované odporúčania.

Novinkou je lepšia analýza cvičení v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami hodiniek Venu. Venu 3 zobrazujú prínos cvičenia a odporúčaný čas regenerácie. Hodinky plánujem testovať, takže porovnanie tejto funkcie so športovými hodinkami od Garminu nájdete v pripravovanej recenzii.

Pribudli aj špecifické športové režimy pre vozíčkarov, funkcia na tvorbu intervalových cvičení a meditačné cvičenia. Zaujímavosťou je, že si môžete zvoliť z dvoch veľkostí fontov. Novinkou je zobrazovanie obrázkov a fotografií v notifikáciách, ktoré sa zrkadlia z pripojeného telefónu.

Garmin Venu 3Zdroj: Garmin
Garmin Venu 3

Bluetooth telefonovanie, bezkontaktné platby aj offline hudba

Venu 3 a 3S majú zabudovaný mikrofón a reproduktor, takže umožňujú Bluetooth telefonovanie – rovnako ako Venu 2 Plus. Hodinky majú odolnosť voči vode na úrovni 5 ATM a obsahujú úložisko o veľkosti 8 GB. Samozrejmosťou je podpora bezkontaktných platieb cez Garmin Pay a prehrávanie offline hudby s podporou služieb Spotify a Deezer.

Garmin Venu 3 a 3S tiež ponúkajú najnovší snímač tepu, Garmin Elevate 5. generácie, s ktorým prišli na trh hodinky Garmin Fénix 7 Pro a Epix Pro (Gen 2) a jednopásmový GPS multi-GNSS čip. Výdrž batérie dosahuje až 14 dní (5 dní v režime Always-on), resp. až 10 dní (5 dní v režime Always-on) pre Venu 3S.

Hodinky Garmin Venu 3 a 3S sú v predaji na Slovensku za cenu 499,99 eur.

Garmin Venu 3SZdroj: Garmin
Garmin Venu 3S

Zdroj: Garmin, garmin.sk

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit