V predpredaji sú od dnešného dňa.

Huawei oficiálne predstavil novú generáciu smart hodiniek radu Watch GT. Nové Huawei Watch GT 4 chcú zaujať rovnakým konceptom ako ich predchodcovia – kladú dôraz na štýlový dizajn, ktorý je dostupný v mužskej aj ženskej verzii, dlhú výdrž batérie, ktorá dosahuje až 14 dní a zdravotné a športové funkcie, ktoré by mali bohato postačovať bežným používateľom.

Hodinky zároveň patria medzi cenovo dostupnejšie modely na trhu, nakoľko ich cena začína od 250 eur. Je to o 20 eur menej v porovnaní s hodinkami Watch GT 3.

4 mužské a 3 ženské modely

Huawei Watch GT 4 budú na Slovensku v predaji v 4 väčších modeloch (46 mm) s mužským, resp. unisex dizajnom a v 3 menších verziách (41 mm), ktorých dizajn môže zaujať najmä ženy. Všetky hodinky majú puzdro z nehrdzavejúcej ocele a využívajú bližšie nešpecifikované ochranné sklíčko displeja – môj odhad je, že je to Gorilla Glass 3, resp. sklo s podobnými vlastnosťami.

Obe verzie hodiniek majú AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov a maximálnym jasom 600 nitov. V prípade väčších modelov je veľkosť displeja 1,43 palca, menšie hodinky majú 1,32-palcový displej.

Jednotlivé modely hodiniek sa odlišujú farebnou úpravou, ale najmä priloženým remienkom. Ceny jednotlivých verzií sú nasledujúce:

  • 46 mm, s čiernym fluoroelastomérovým remienkom – 249 eur
  • 46 mm, s koženým hnedým remienkom – 269 eur
  • 46 mm, so zeleným remienkom (polyester + nylonová tkanina) – 269 eur
  • 46 mm, s oceľovým remienkom – 349 eur
  • 41 mm, s koženým bielym remienkom – 249 eur
  • 41 mm, s remienkom typu milánsky ťah – 299 eur
  • 41 mm, s oceľovým remienkom – 399 eur
Huawei Watch GT 4Zdroj: TOUCHIT
Huawei Watch GT 4

Tradičná výbava funkcií s niekoľkými zlepšeniami

Huawei Watch GT 4 ponúkajú tradičnú výbavu funkcií v rámci hodiniek radu Watch GT. Z inteligentných funkcií je k dispozícii Bluetooth telefonovanie, úložisko na hudbu, zrkadlenie notifikácií z pripojeného telefónu, pričom ak sú hodinky spárované s Android smartfónom, môžete cez hodinky reagovať pomocou vopred pripravených rýchlych odpovedí.

Novinkou je zobrazovanie všetkých smajlíkov a funkcia Kalendár, ktorá umožní pristupovať ku kalendáru vo vašom smartfóne aj v prípade, že máte telefón inej značky, ako je Huawei. Hodinky sú tiež rýchlejšie, sú dostupné v slovenčine, avšak bezkontaktné platby neponúkajú.

Huawei Watch GT 4 majú celodňové meranie tepu, stresu, okysličenia krvi, teploty pokožky a analýzu spánku. Novou funkciou je analýza prípadných problémov s dýchaním počas spánku. Pribudla tiež nová aplikácia, ktorú nájdete priamo v hodinkách, a pomocou ktorej si môžete sledovať spálené a prijaté kalórie. Pre ženy je k dispozícii zlepšené sledovanie ženského zdravia, ktoré berie do úvahy aj zmeny teploty pokožky.

Huawei Watch GT 4Zdroj: TOUCHIT
Huawei Watch GT 4 v 46 mm verzii

Zlepšený senzor tepu aj GPS

Huawei sa chváli novým senzorom tepu TruSeen 5.5+, ktorý by mal lepšie merať srdcový tep počas intenzívnych cvičení. Výrobca tiež v prípade väčšej verzie zlepšil presnosť dvojpásmového GPS čipu, ktorý by si mal lepšie poradiť s náročnými miestami, ako je napríklad most, kde môžu hodinky z jednej časti prijímať GPS signál, avšak z druhej nie, lebo je tam betón. Menšia verzia hodiniek má jednopásmové GPS a bez tohto zlepšenia.

Výdrž batérie dosahuje až 14 dní v prípade 46 mm verzie a až 7 dní v prípade 41 mm verzie. Reálna výdrž môže byť o niečo nižšia, a to v závislosti od toho, či máte zapnutý Always-on displej a ako často si pomocou hodiniek monitorujete vonkajšiu aktivitu so zapnutým GPS čipom.

Huawei Watch GT 4 sú od 14. do 24. septembra 2023 v predpredaji. V rámci predpredaja dostanete pri nákupe hodiniek darček zadarmo – slúchadlá Huawei FreeBuds 2 SE.

Recenziu na Huawei Watch GT 4 si môžete prečítať v samostatnom článku TU. Rovnako som pripravil aj videorecenziu.

Huawei Watch GT 4Zdroj: TOUCHIT
Huawei Watch GT 4 v 41 mm verzii

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit