Očakávaný inteligentný prsteň sa objavil na výstave MWC 2024 v Barcelone.

Samsung Galaxy Ring patrí medzi najočakávanejšie zariadenia za rok 2024. Niet sa čomu čudovať, Samsung je najväčší technologický gigant, ktorý oznámil svoj inteligentný prsteň a plánuje ho predávať ešte v tomto roku.

Smart prstene sú zariadenia, ktoré sú určené primárne na sledovanie zdravia. V tomto smere majú podobné až lepšie funkcie ako smart hodinky a ponúkajú niekoľkodňovú výdrž. V určitých situáciách môžu byť presnejšie v meraní a pre mnohých používateľov budú pohodlnejšie v porovnaní s hodinkami.

Samsung oficiálne potvrdil, že prsteň Galaxy Ring bude mať vo výbave „prvotriedne senzory“. Nešpecifikuje však, aké všetky dáta budú tieto senzory merať. Z doterajších informácií je zrejmé, že prsteň bude analyzovať srdcový tep počas celého dňa a spánku a ponúkne aj meranie variability srdcového tepu, teploty pokožky, dýchania a okysličenia krvi.

Je ľahší ako konkurencia, dostupný bude v troch farbách a vo viacerých veľkostiach

Podobne ako ostatné smart prstene na trhu, aj Samsung Galaxy Ring by mal excelovať najmä z hľadiska analýzy spánku a vyhodnocovania regenerácie počas spánku. Samsung k tomu určite pridá aj svoju najnovšiu funkciu z hodiniek Galaxy Watch – detekciu príznakov spánkového apnoe.

Pripravenosť a regenerácia organizmu počas spánku sa bude vypočítavať analýzou vyššie uvedených zdravotných dát. Samsung túto metriku označuje ako My Vitality a na stupnici od 0 do 100 bodov vám povie, ako dobre ste regenerovali počas noci. Zároveň vám dá odporúčania, ako zlepšiť kvalitu regenerácie. Táto metrika bude dostupná aj pre hodinky Samsung Galaxy Watch6.

V súvislosti s prsteňom Galaxy Ring sa objavili špekulácie, že prsteň by mal merať aj EKG a prietok krvi. Samsung sa k týmto špekuláciám zatiaľ nevyjadril. Beriem ich s rezervou, radšej si počkajme na oficiálne informácie, ktoré by sa mali objaviť počas letnej konferencie Galaxy Unpacked. Na nej by mal Samsung predstaviť aj novú generáciu skladacích telefónov.

Samsung Galaxy RingZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Ring

Niekoľkodňová výdrž a možná exkluzivita pre Android

Samsung v súvislosti s prebiehajúcou výstavou MWC potvrdil, že Galaxy Ring bude dostupný v zlatej, striebornej a čiernej farbe a vo veľkostiach 5 až 13. Hmotnosť prsteňa by sa mala pohybovať na úrovni od 2,4 do 2,9 gramu, čo je takmer polovičná hmotnosť v porovnaní s prsteňom Oura Ring.

Samsung tiež potvrdil, že Galaxy Ring ponúkne niekoľkodňovú výdrž. Konkrétne by to malo byť 5 až 9 dní. Pre porovnanie, Oura Ring má výdrž na úrovni 4 až 7 dní. A zaujímavo znie aj vyjadrenie, ktoré naznačuje, že Galaxy Ring bude dostupný iba pre zariadenia so systémom Android a nebude fungovať s iPhonmi.

Samsung zatiaľ neprezradil, či Galaxy Ring ponúkne aj bezkontaktné platby alebo nie. Je to ďalšia zo špekulácií, ktoré kolujú internetom. Beriem ju s rezervou.

Samsung Galaxy RingZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Ring

Galaxy Ring naplno využije potenciál ekosystému

Kórejský gigant však prezradil, že pracuje na tom, aby Galaxy Ring prirodzene fungoval v kombinácii s hodinkami Galaxy Watch. Znamená to, že obe zariadenia si budú cez aplikáciu Samsung Health vymieňať dáta – môžu sa dopĺňať, alebo zvýšiť presnosť analýzy spánku, ak ich máte na ruke obe. Nie je to však podmienka.

Prsteň naplno využije aj ďalšie výhody ekosystému riešení od Samsungu. Inteligentná domácnosť, ktorá využíva platformu SmartThings, bude napríklad vedieť automaticky aktivovať spánkový režim, keď jej Galaxy Ring pošle informáciu, že spíte. Podobne to funguje aj v prípade smart hodiniek Galaxy Watch.

Na cenu, dostupnosť a ďalšie informácie o prsteni Samsung Galaxy Ring si musíme počkať do leta.

Za pozvanie na MWC ďakujeme spoločnosti Orange Slovensko.

Zdroj: CNET, fnnews, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit